Acasă » FABRICA DE FOCLOR – curs de canto și vioară

FABRICA DE FOCLOR – curs de canto și vioară

FABRICA DE FOCLOR

– curs de canto și vioară –

Satul Francez

(Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140, vila 130

intrarea din strada Aron Cotruș)

Curs de canto – Prof. Lavinia Goste

Curs de vioară – Prof. Marius Zorilă

 

Proiectul cultural educațional „Fabrica de Folclor”, realizat de Primăria Capitalei, prin creart, este organizat cu scopul de a transmite celei mai tinere generații moștenirea culturală care definește poporul român: tradițiile, obiceiurile, folclorul. În cadrul cursurilor și al atelierelor de folclor, cursanții participă la cursuri interactive de canto și vioară, unde interacționează cu profesori instrumentiști, dar și cu virtuozi ai cântului popular.  Copiii de la „Fabrica de Folclor”, învață să stăpânească tehnica vocal instrumentală, dar şi tradițiile neamului românesc, de la doi pedagogi de excepție, dirijorul și violonistul Marius Zorilă și interpreta Lavinia Goste.

„Prin proiectul cultural Fabrica de Folclor, încercăm să educăm gustul copiilor pentru folclor și tradiții, folosind metode moderne de predare, puternic interactive, astfel încât să trezim interesul și pasiunea copilului pentru moștenirea culturală românească. La Fabrica de Foclor încercăm să construim caractere, să le prezentăm copiilor trecutul ca să își poată desena viitorul. Copiii sunt ca niște mlădițe, trebuie ghidați pentru a crește puternici și trainici.”, a declarat Lavinia Goste.

Cursul de canto este destinat copiilor cu vârsta curprinsă între 6 și 16 ani, care știu să cânte și care își doresc să învețe piese din folclorul românesc, iar cursul de vioară este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 23 de ani, care își doresc să se perfecționeze și să se inițieze în folclor. La finalul cursurilor „Fabrica de Folclor”, cursanții constituie un grup vocal/grup instrumental, având sprijinul profesorilor în primii pași către marea scenă a muzicii populare românești, prin participarea împreună cu Orchestra Națională „Valahia” la emisiuni și în cadrul evenimentelor de tradiție organizate de către creart.

Abonare la NewsletterSunt de acord să primesc newsletter de la creart

Cine ne iubeșteCitește și:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Total time: 1597308202.239 s