Acasă » Stiri » Expoziție de pictură a elevilor de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”

Expoziție de pictură a elevilor de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în colaborare cu Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București, organizează expoziția de pictură „Paștele prin ochii copiilor”, în perioada 10 – 23 aprilie 2017, în Galeria creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7.

Elevii clasei a VII-a de pictură, sub îndrumarea domnului profesor Horia Cristina,  vor expune 30 de lucrări inedite, timp de 14 zile, în preajma Sărbătorilor Pascale. Lucrările vor ilustra modul în care aceștia privesc cea mai veche și mai importantă sărbătoare creștină.

Inspirați din iconografia bizantină și arta constantinopolitană, micii artiști au folosit tehnici de realizare diversificate: tempera, acuarelă și acrilic, pentru a-și exprima în diferite modalități emoțiile și trăirile și pentru a sublinia importanța Paștelui. Cele mai multe lucrări îl ilustrează pe Iisus, însă, nu lipsesc nici ouăle roșii, Lumina Învierii, obiceiurile specifice Sărbătorilor Pascale și Sărbătoarea Bunei-Vestiri.

Vernisajul va avea loc în data de 10 aprilie, ora 17:30, în Galeria creart, în prezența domnului profesor Horia Cristina, a profesorilor Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, a părinților și a invitaților prezenți pentru a-i susține pe elevi. Expoziția va putea fi vizitată zilnic, între orele 10:00 – 18:00, iar intrarea este liberă.

Organizatorii și-au propus prin găzduirea expoziției „Paștele prin ochii copiilor” să oferire o platformă de expunere, dar și să încurajeze elevii să interacționeze atât cu profesioniștii din domeniu cât și cu publicul care admiră pictura ca formă de exprimare artistică.

 

Parteneri media: Orașul meu, Bucharest City App, România Pozitivă, Art7, Zile și Nopți, Blitz TV, Best – Event, PR Wave, Gratuitor, Calendar Evenimente, IQool, Dor de Ducă.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1719199185.897 s