Acasă » Expoziții » Expoziția „Haina ca o taină” la Galeria creart

Expoziția „Haina ca o taină” la Galeria creart

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizeză, în cadrul seriei de evenimente prilejuite de împlinirea a 555 de ani de atestare documentară a capitalei – BUCUREȘTI 555 -, expoziția de costume populare „Haina ca o taină”. În perioada 17 iunie – 12 iulie 2014, Galeria creart devine una dintre principalele atracții ale bucureștenilor în materie de artă românească importantă. 

Realizarea acestei manifestări complexe a fost rezultatul colaborării profesionale dintre doamna Elise Stan, dr. în muzicologie, etnomuzicolog, realizator de emisiuni TV și doamna dr. Doina Dascalu Isfanoni, istoric de artă, cercetător etnolog. Expoziția „Haina ca o taină” prezintă costume populare de femei și bărbați din diferite zone etnografice ale țării, costume care fac parte din colecția personală a doamnei Elise Stan.

Expoziția reunește aproximativ 15 de piese de port popular românesc și pune în valoare statutul costumul popular ca obiect de patrimoniu național, expus azi în muzee ca sursă de inspirație pentru ținuta scenică a interpreților de muzică populară sau pentru creația vestimentară a unor celebre case de modă din țară și din străinătate. 

Expoziția poate fi vizitată începând cu data de 17 iunie 2014 și până în data de 12 iulie 2014, la sediul creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, între orele 10.00 – 18.00, intrarea fiind liberă. 

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713329279.5621 s