Acasă » Expoziții » Expoziția „Haina ca o taină” – Floarea Calotă

Expoziția „Haina ca o taină” – Floarea Calotă

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează luni, 26 iunie 2017, vernisajul expoziției de costume populare, ,,Haina ca o taină”, în Galeria creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7.

Instituţia noastră şi-a propus iniţierea unui ciclu educativ de expoziţii pentru ilustrarea, informarea interpreţilor de muzică populară tradițională românească, a specialiștilor, a publicului larg.

Expoziția este dedicată prezentării costumului popular ca ţinută scenică a interpreţilor de muzică populară tradițională românească (sursă de inspiraţie pentru creaţia vestimentară a unor celebre case de modă din ţară şi din străinătate).

Această expoziție este un omagiu adus artei tradiționale, oferind iubitorilor de frumos, ocazia de a se delecta vizual cu o colecție de costume populare autentice.

Expoziția va oferi ocazia de a  admira costume populare de sărbătoare, de femei, costume care fac parte din colecția personală a doamnei Floarea Calotă, artistă de muzică populară tradițională românească, interpretă unică a cântecelor teleormănene.

Curatorul expoziției „,,Haina ca o taină”, este doamna dr. Doina Ișfănoni, cercetător etnolog, istoric şi teoretician de artă.

Expoziția va putea fi vizitată la sediul creart, din Piața Alexandru Lahovari, nr.7, în perioada 26 iunie – 5 iulie 2017, de luni până duminică, între orele 10:00 – 19:00.

Intrarea este liberă.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713217664.5665 s