Acasă » Expoziții » Expoziția „dordedor” – o nouă viziune asupra dragostei

Expoziția „dordedor” – o nouă viziune asupra dragostei

creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București găzduiește, în perioada 22 februarie – 11 martie 2016, expoziția „dordedor”, dedicată zilei de Dragobete și celebrării primăverii, în Galeria creart, din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7.

Prin intermediul expoziției, cinci artiste absolvente ale Universității Naționale de Arte București, Departamentul Grafică – Amalia Dulhan, Flavia Popescu, Stela Lie, Mihaela Paraschivu și Veronica Neacșu își propun să transmită emoția feminină, exprimată prin cuvântul „dor”. Deși dragostea este un subiect dificil de abordat într-o expoziție, din cauza uzării conceptului, timp de secole, în toate formele de artă, poezie, pictură sau film, de această dată este prezentată o viziune nouă,  a unei generații tinere de artiști.

Imaginile au un aer internațional, însă în subtext se află ascuns spiritul românesc și un val de emoție feminină, atât de frumos exprimate în limba română prin titlul expoziției „dordedor”. Se poate observa o notă comună a imaginilor, precum melancolia din desenele Amaliei Dulhan și ale Mihaelei Paraschivu, lucrările având un filon de folclor românesc sau o înclinație către fantastic și misterios.

În lucrările Veronicăi Neacșu dragostea este interpretată de animale simpatice și puțin triste, precum perechi sau familii de iepuri, de urși, în timp ce lucrările Flaviei Popescu sunt reduse la cea mai clară autoreferențialitate, autoportrete desenate și scrise, imaginea, cuvântul și culoarea (roz) producând autoportretul. De asemenea, expoziția include și câteva ilustrații de carte ale artistelor Stela Lie și Mihaela Paraschivu.

În cadrul expoziției toate lucrările expuse sunt desene în care atenția a fost concentrată asupra expresiei liniare, formei, griurilor, și mai puțin asupra culorii.

Intrarea este liberă.

Afis dordedor

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713329213.4589 s