Acasă » Expoziții » Expoziția DIANA MUNTEANU / BOGDAN CAZACINCU – “Love through positive sight / Hope”

Expoziția DIANA MUNTEANU / BOGDAN CAZACINCU – “Love through positive sight / Hope”

Expoziția DIANA MUNTEANU / BOGDAN CAZACINCU
“Love through positive sight / Hope”
Galeria CREART (Piața Alexandru Lahovari 7)
22 – 24 februarie 2022

 

✧ Diana Munteanu – Love through positive sight ✧ 

LUCRAREA ESTE BAZATĂ PE POVESTEA DE VIAȚĂ A DOMNULUI E. (persoană care trăiește cu HIV în Norvegia)

„Scopul lucrării e acela ca fiecare privitor ce se așază în fața ei să se imagineze pe sine în locul personajului central și să-i urmărească povestea ilustrată prin forme și simboluri – de la aspirațiile și eforturile depuse de persoana care trăiește cu HIV, până la îmbrățișarea sentimentului de împlinire ca urmare a găsirii sufletului pereche și întemeierea unei familii fericite. Ideea de bază a picturii e centrată pe iubire și acceptare; până la urmă modul în care îi privim pe cei din jur e de fapt o oglindire a sinelui nostru și asta ar trebui să ne îndemne la mai multă iubire.” – Diana Munteanu

◎ Diana Munteanu a studiat pictura timp de 3 ani la Școala de Arte ‘Tudor Jarda’ pentru a-și dezvolta abilitățile artistice şi a continuat să practice pictura ca hobby până când a început să primească cereri de lucrări din partea prietenilor. Dacă la început a pictat doar pentru propria persoană, pe parcurs a observat că lucrările sale vorbesc cu ceilalți şi feedback-ul primit din afară a încurajat-o să creeze, să exploreze mai mult şi să îți facă prezența în mediul online. Artista este preocupată de tematici precum: reciclare\protecția mediului, promovarea sustenabilității prin artă și folosirea de materiale neconvenţionale în scop artistic.

 

✧ Hope – Bogdan Cazacincu ✧ 

LUCRĂRILE SUNT BAZATE PE POVESTEA DE VIAȚĂ A LUI E. (persoană care trăiește cu HIV în Norvegia)

◉ „Familia abordată în prima lucrare cu contraste puternice și dinamice reprezintă de fapt susținerea pe care domnul E. a avut-o din partea familiei. Susținerea din partea familiei este reprezentată prin acele mâini stilizate. Fundalul agitat și acel element de gradient reprezentat ca unul din subiectele centrale, reprezintă de fapt starea interioară a domnului E. Cel de al doilea tablou, din punct de vedere artistic, arată dezamăgirea pe care a avut-o domnul E. față de persoana iubită, mai ales aceasta fiind și cea care i-a produs infectarea. Următoarele două tablouri vorbesc despre prietenie și performanță.” – Bogdan Cazacincu

◉ ARTIST MURAL AL SPAȚIULUI GEOMETRIC AL CONȘTIINȚEI Creativitatea și experiența de artă stradală îl provoacă pe artist să experimenteze cu diverse materiale pentru a crea opere de artă potrivite pentru spații de locuit sau birouri. Pasionat de artă stradală, în 2019, Bogdan CAZACINCU își ia masteratul în PICTURĂ murală la Universitatea Națională de Arte din București. Lucrările de artă stradală CAZACINCU pot fi văzute pe clădiri din București, Timișoara, Sibiu, Bacău, Târgu-Jiu, Constanța – orașe din România pitorească. Zona artistică pe care artistul o abordează este un spațiu geometric al conștiinței care reflectă realitatea imuabilă a lumii pe care o știm cu toții. De la portrete până la compoziții abstracte care reflectă trăsăturile cunoscute ale pointilismului și expresionismului abstract.

▷ Expoziția semnal face parte din proiectul “When ContempArt helps social!” organizat de Asociația Semper Musica. Cu ocazia proiectului 15 artiști români și norvegieni vor expune în Galeria Creart 15 creații artistice legate de dificultățile și provocările vieții cu HIV din Norvegia și România.

▶︎ Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Cine ne iubește



Citește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1725750551.7466 s