Acasă » Stiri » Expoziția „Arhitectură și Regalitate” la Veneția

Expoziția „Arhitectură și Regalitate” la Veneția

Expoziția „Arhitectură și Regalitate” prezentată la IUAV – Institutul Universitar de Arhitectură din Veneția

Primăria Mnicipiului București, prin creart –  Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează astăzi, 27 martie 2017, începând cu ora  17:00, în Galeria „Gino Valle” din cadrul IUAV – Institutul Universitar de Arhitectură din Veneția vernisajul expoziției „Arhitectură și Regalitate”, în parteneriat cu  Institutul Cultural Român, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneția și IUAV – Institutul Universitar de Arhitectură din Veneția.

Expoziția „Arhitectură și Regalitate” se desfășoară sub auspiciile Familiei Regale a României și poartă semnătura domnilor Acad. Prof. dr. Răzvan Theodorescu, Prof. dr. arh. Augustin Ioan și Prof. dr. arh. Marius Marcu – Lapadat. Din partea prestigiosului Institut Universitar de Arhitectură din Veneția, proiectul s-a bucurat de coordonarea domnilor Prof. dr. Marco Pogacnik, Prof. Renato Bocchi, precum și a doamnei Giulia Marcon.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 27 martie – 9 aprilie 2017, în galeria „Gino Valle” a Institutului Universitar de Arhitectură din Veneția (Santa Croce, 191, 30135 Veneția), între orele 10:00–19:00.

Expoziţia ilustrează trei teme mari: „Arhitectura regilor şi a reginelor României”, secțiune care remarcă rolul direct al regilor și al reginelor României în realizarea unora dintre cele mai importante edificii ale țării;  „Arhitectura reprezentativă în România influenţată de regalitate şi de monarhi”, temă dedicată influenței regalității în societate, în configurarea unor direcții în arhitectura din România; „Expoziţia expoziţiilor regale”, secțiune care ilustrează arhitectura așa cum se proiecta ea către societate, dar şi către străinătate, o arhitectură despre cum dorea Regatul României să fie privit în exterior.

Expoziția este completată de filmul documentar „Reședințe ale Regalității Române” (subiect și scenariu Acad. Prof. dr. Răzvan Theodorescu).

Expoziția a fost prezentată pentru prima oară publicului la Castelul Pelișor din Sinaia, cu ocazia Zilei Regalității, fiind dedicată aniversării a 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România și de la întemeierea Dinastiei Regale, precum și a 135 de ani de la proclamarea Regatului României. Vernisajul s-a desfășurat în prezența A.S.R. Principesa Elena a României și a E.S. domnul Alexander Nixon. Expoziția a fost itinerată apoi la Berlin, la sediul Ambasadei României, la invitația E.S. domnul Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania. Au urmat Galeria creart , sediul ICR Viena și la cea de-a 18–a ediție a Festivalul „Etnovember”din Brașov.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721789152.9258 s