Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

STUDENTS TAKE OVER THE STREET @GrădinaCuFilme

October 4, 2020 @ 8:00 pm - 11:00 pm

Atenție!
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Accesul se face începând cu ora 20:00. Capacitatea fiind limitată, vă sugerăm ca după vizionare să dați ocazia și altor vizitatori să vizioneze lucrările studenților.

STUDENTS TAKE OVER THE STREET – Studenții UNARTE pentru prima dată la NAG
Comunitatea studenților UNArte s-a organizat în acest an provocator și participă într-un demers colectiv pentru prima dată la Noaptea Albă a Galeriilor (NAG). Pentru a face această comunitate cât mai vizibilă și în ideea de a stânge rândurile, studenții își vor expune lucrările în cadrul NAG sub forma unei proiecții formată din lucrări video.

Locație:
CREART – Grădina cu Filme din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7
Program:
Duminică, 4 octombrie
Ora 20:00 sesiune de Q&A cu organizatorii și o parte dintre artiștii studenți
Ora 21:00 video-proiecție
Pentru punerea în scenă a acestei prime participări la NAG un număr de peste 140 de studenți UNArte au răspuns call-ului lansat de Asociația Studenților UNARTE din București (ASUNAB) prin intermediul platformei sale artistice, Laborator Artistic. Comunitatea studenților UNArte s-a mobilizat în această formulă în timpul pandemiei când studenții au participat la expoziția online susținută timp de mai multe săptămâni de Muzeul Național de Artă Contemporană și desfășurată sub numele “Zilele studenților UNARTE la MNAC”.

<< STUDENTS TAKE OVER THE STREET
Strada. Acest loc comun, drumul din punctul A în punctul B devenit insignifiat, neutru, un spațiu pe care am uitat să îl privim și de care nu știm să ne mai bucurăm. Prea ancorați în scopuri și realizări am pierdut atenția pentru detaliile zilnice. Într-o lume a macro consumului suntem și noi macro prezenți. Drumurile noastre ne încarcă mai degrabă cu gropi, claxoane și reclame agresive decât cu micromomente de răgaz sau reflecție. NAG e acel eveniment care de 14 ani ne oferă zile de răgaz aducând artă contemporană mai aproape de publicul larg. La capătul unui an anevoios marcat de incertitudini și angoase, comunitatea studenților UNARTE se alătură acestei inițiative în dorința de a vorbi prin lucrările expuse nu doar despre destinația artistului ci și despre drumul acestuia în devenirea sa. >>

Noaptea Albă a Galeriilor se află la cea de-a 14-a ediție și se desfășoară anul acesta în perioada 2-4 octombrie.
Proiect inițiat și organizat de Asociația Studenților UNArte Bucureșți. Realizat cu sprijinul Grădina cu Filme, ETAJ artist-run space și Miva Foto. Ilustrație @Alex Antonescu

Details

Date:
October 4, 2020
Time:
8:00 pm - 11:00 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1721894392.1601 s