Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SPECTACOLE SELECTATE LA OPEN CALL – „AVIOANE DE HÂRTIE” & „FĂRÂME DE NOI” @ Grădina cu Filme

July 25, 2021 @ 9:00 pm - 11:00 pm

Accesul în Grădina cu Filme se face cu respectarea normelor de protecție sanitară.
__
AVIOANE DE HÂRTIE
de Elise Wilk
Regia: Norbert Boda
Cu: Alex Macavei, Irina Sibef, Robert Danci, Nicole Burlacu, Alexandru Chindriș, Maria Teișanu
În „Avioane de hârtie” de Elise Wilk se relatează povestea a șase adolescenți fragili care se confruntă cu probleme de identitate, de hărțuire și de părăsire maternă. În text apare preponderent problema contemporană a părinților plecați la muncă în străinătate. Spectacolul studiază acest fenomen, mai precis, cum afectează el mentalitatea tinerilor, cum reacționează tinerii la această abandonare timpurie.
Sunt oare personajele cu adevărat responsabile pentru acțiunile lor, aparent eronate, sau sunt rezultate ale unor circumstanțe exterioare, pe care deseori le ignorăm? Publicul va da verdictul final.
Durata: 75 min.
O producție a Maratonului de Teatru Independent – Bucharest Fringe, realizată de trupa Țais – o asociație independentă de teatru formată din promoția 2017 a Facultății de Teatru și Film, UBB Cluj-Napoca
FĂRÂME DE NOI – Spectacol de dans
Coregrafia: Antonia Itineanț
Cu: Ana-Maria Bănuță, Antonia Itineanț, Teodora Tudose
„Fărâme de noi” are ca temă raportul dintre omul timid și societate. Ce rămâne din om, cum este omul când interacționează cu alții, ce simte omul atunci când rămâne singur? Cele trei personaje feminine sunt construite în raport cu timiditatea și cu ce înseamnă pentru fiecare, începând de la o simplă dezorientare până la reținere, pâna la gol.
Ce se întâmplă atunci când suntem priviți? Ce facem atunci când ne temem să fim judecați? Apelăm la gesturi, la zâmbete forțate, ne simțim expuși, devenim reci, nu mai suntem capabili să spunem ceea ce gândim, ne încleștăm, devenim fragili, rușinoși, ne simțim neputincioși.
În final, suntem construiți din tot ce nu am reușit și din tot ce am reușit. Suntem fărâme de frică, de curaj, de împiedicări, de emoții, de fragilitate pe care încercăm să le lăsăm în urmă tocmai pentru a putea înmagazina alte fărâme.
Durata: 25 min.
Spectacolul a fost creat ca examen de semestru în cadrul masterului de Artă-Coregrafică, Facultatea de Teatru U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale” București, anul 2021.
Spectacolele au fost selectate în cadrul Open call-ului de teatru independent @ Grădina cu Filme – Cinema & More, de către un juriu format din Chris Simion-Mercurian, Rozana Mihalache și Ioan Maxim.
__
Accesul începând cu ora 20:00
**Bilete disponibile pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART
***Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a achiziționa bilet: www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema

Details

Date:
July 25, 2021
Time:
9:00 pm - 11:00 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1718607107.2181 s