Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SEARA FILMULUI ROMÂNESC – „DELTA BUCUREȘTIULUI” @ Grădina cu Filme

July 21, 2022 @ 9:00 pm - 11:00 pm

| 20 lei + taxe
📅 Joi, 𝟐𝟏 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐, de la 🕘 ora 21:00, te invităm la 𝐒𝐞𝐚𝐫𝐚 𝐅𝐢𝐥𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬𝐜 în Grădina cu Filme – Cinema & More, unde vom proiecta 🎞 filmul documentar „𝐃𝐞𝐥𝐭𝐚 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢”, în 🎬 regia Evei Pervolovici.

🗣 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐨 𝐬𝐞𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐐&𝐀 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐢𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐥𝐦 𝐈𝐥𝐞𝐚𝐧𝐚 𝐁𝐢̂𝐫𝐬𝐚𝐧.

◾ „Delta Bucureştiului” este al doilea documentar de lungmetraj al regizoarei, cunoscută deja publicului pentru „Marussia” (2013).

◾ Povestea este spusă prin vocea actriţelor Sandrine Bonnaire şi Ada Condeescu, filmul urmând să aibă premiera în cinematografe în toamna acestui an.

◾ Povestea unui teren viran.
În anii ‘50-‘60, la Bucureşti, nişte deţinute politice dau naştere copiilor lor într-una dintre cele mai frumoase mânăstiri din Europa centrală şi de est, transformată ulterior în Închisoarea Văcăreşti.
Astăzi, o vegetaţie sălbatică a pus stăpânire pe aceste locuri, formând un ecosistem întins pe câteva hectare cu specii protejate de plante și animale, un parc natural protejat.
◼ „Delta Bucureştiului înseamnă cinci ani de filmare într-un loc în care am copilărit, un loc care a devenit un adevărat microcosmos urban, dar, mai presus de toate, pentru mine, acest proiect e despre întâlnirile extraordinare cu femei care au născut acolo, în puşcărie. Aştept cu nerăbdare să împărtăşesc aceste experienţe cu publicul românesc, să ne lansăm împreună într-o discuţie despre trecut şi despre ce rămâne în prezent” – Eva Pervolovici.

🏆 Filmul documentar a fost premiat în 2021 la Toronto International Women Film Festival – „Cel mai bun documentar”, Berlin Film Week – „Cel mai bun scenariu” şi nominalizat la Ethocineca, Viena, pentru „premiul de Excelenţă în Antropologie Vizuală”.

AG
__
🟣 Accesul începând cu ora 20:00
🎟 Bilete disponibile online – https://eventbook.ro/…/bilete-gradina-cu-filme-delta…
🎟 și la Casa de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari 7 – deschisă Lu-Vi 14:00-19:00 / Sâ-Du 16:00-19:00)
ℹ Detalii, program și regulament de participare: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

Details

Date:
July 21, 2022
Time:
9:00 pm - 11:00 pm
Cost:
20 lei + taxe

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1718612038.5795 s