Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seara Filmului European – Lucian Freud: Tabloul unei vieți

August 23, 2020 @ 9:00 pm - 11:00 pm

Duminică, 23 august, vă invităm la Seara Filmului European, de la ora 21:00, unde vom proiecta filmul „Lucian Freud: Tabloul unei vieți”/”Lucian Freud: Painted Life”, în regia lui Randall Wright. În parteneriat cu British Council Romania, vara aceasta aducem filmele britanice în peisajul cultural bucureștean.

Sinopsis:
„Documentarul urmărește cariera artistică a celebrului Lucian Freud, de la anii boemi ai începutului de carieră, în Londra anilor 1950 și 1960, până la recunoașterea internațională de care s-a bucurat mai târziu în viață. Documentarul îl portretizează pe Freud lucrând la ultima sa pictură, în vreme ce familia și prietenii, printre care și David Hockney și Andrew Parker Bowles, spun povestea unui om complex, care și-a dedicat viața portretelor, într-o vreme în care despre pictură – și cu atât mai mult despre pictura figurativă – se spunea că murise. De asemenea, documentarul înfățișează modul în care Freud s-a ținut departe de mișcările de masă, devenind celebru abia la maturitate. A respins curentele artistice de la vremea respectivă, rămânând fidel artei figurative, explorând portretele, nudul în special, pe care l-a studiat cu o îndârjire de neîntrecut, ceea ce a dus la unele dintre cele mai importante lucrări din vremurile noastre.
Povestirile – despre cum a dat foc şcolii de artă, despre cum paria milioane la fiecare cursă de cai sau cum bagajul său pentru călătoria la New York a constat într-o cămașă într-o valiză –, ce conturează acest profil extraordinar, sunt ‚altceva’.

Acest documentar este atât o biografie completă, cât și o incursiune grăitoare în drumul creației artistice, grație și coloanei sonore care acompaniază documentarul, aparținând lui John Harle.”
Subtitrare în limba română.
__
Accesul începând cu ora 20:00
*Intrarea liberă cu rezervare
**Rezervări pe Bilete.ro și la casa de bilete creart
***Rezervările la evenimentele cu intrare liberă își pierd valabilitatea cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului, dacă cei care au făcut rezervarea nu anunță în prelabil că vor întârzia. Din acel moment, accesul se face în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile.
****Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a rezerva: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

Details

Date:
August 23, 2020
Time:
9:00 pm - 11:00 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1713230257.1954 s