Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL

August 26, 2016 @ 10:00 am - August 28, 2016 @ 10:30 pm

| Free

În weekendul 26 – 28 august 2016, în Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle, are loc cea de-a treia ediție a festivalului BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL, eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

De trei ani, Bucureștiul sună mai bine cu GreenSounds, un festival care oferă de fiecare dată, o experiență completă, prin concertele unor trupe locale și internaționale de renume, zone dedicate gastronomiei internaționale, activităților interactive și relaxării, devenind astfel, atât un spațiu cu acces liber la muzică, cât și un prilej de distracție în aer liber.

Pe 26 august, în prima zi a festivalului, îi veți putea cunoaște pe SCARECROW, o trupa din Toulouse, Franța, care aduce pe scenă un stil neconvențional, o fuziune interesantă între cântecele născute pe câmpurile de bumbac din anii ’20 și ritmurile urbane din marile orașe ale anilor ’80, un experiment unic de Blues Hip Hop care se autointitulează drept „muzica de protest a secolului XXI”.

N.O.H.A. – (Noise of Human Art) este o trupă activă încă din anul 1995 și recunoscută pentru deschiderea către mixuri de stiluri precum drum&bass, world music și energy loaded grooves. Trupa se remarcă în concerte printr-o avalanșă de bună-dispoziție și energie, prin pasiunea pentru muzica tradițională și abordarea multiculturală care îmbină într-un mod armonios diferite stiluri muzicale. Cu ei vă puteți întâlni pe 26 august, în Parcul Herăstrău!

STRUNG OUT, trupa americană de punk rock vine din Simi Valley, California în București, pe 27 august. Aceștia s-au dovedit a fi unul dintre cele mai inovatoare și versatile acte punk melodice din toate timpurile, cu spectacole în nenumărate țări din întreaga lume.

Tot în cea de-a doua zi a festivalului, din Santa Barbara, California vin cei de la MAD CADDIES, care aduc în line-up-ul festivalului un mix de influențe reggae, punk, ska și pop, cu melodii diferite ca stil, dar, totuși, coerente atunci cand ajungi să îi cunoști. Activi din 1995, cu șase albume lansate și peste 400.000 de exemplare vândute, Mad Caddies demonstrează că, deși tendințele se schimbă, muzica lor dinamică a devenit tot mai ascultată.

MANDO DIAO, trupa de indie-pop-rock originară din Borlänge, Suedia, încheie cea de-a doua seară a festivalului cu un show caracteristic, plin de energie, combinând perfect ritmurile vechiului garage rock cu blues, indie, alternativ și pop.

Formația OTROS AIRES, care îmbină într-un mod original tangoul clasic și muzica electronică cu versurile și ritmurile contemporane, vine din Argentina pe 28 august, la BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL, cu un show audiovizual de excepție, oferind o experiență muzicală unică din curentul nuevo-tango.

KOOP OSCAR ORCHESTRA, un proiect muzical din Suedia, creat de Oscar Simonsson, fost compozitor și producător al trupei Koop, concertează în Parcul Herăstrău, pe 28 august, prezentând o fuziune unică de muzică clasică, electronică și jazz, care împrumută pe alocuri sunete de cabaret și swing.

Cu o experiență muzicală îndelungată și cu pasiune pentru stilurile hip-hop, funk, soul și jazz, londonezii THE HERBALISER se alătură festivalului în cea de-a treia zi, cu un concert live care promite să surprindă prin sunetul original și stilul abordat.

Pe lângă artiștii internaționali, îi veți putea asculta pe cei de la Subcarpați, care vin la BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL să își lanseze un nou album, în prima zi a festivalului, într-un concert care se va transforma într-o experiență sonoră de neuitat. Tot în prima zi, Fanas, Pistol cu Capse, Jurjak și E.M.I.L urcă pe scenele din Parcul Herăstrău. În cea de-a doua zi DJ Hefe, RoadkillSoda, Harlequin Jack, Vița de Vie, The Kryptonite Sparks și Cred Că Sunt Extraterestru care își lansează albumul tot în cadrul festivalului, sunt responsabili cu muzica bună, iar Groove Therapy cu Eugen, Otherside, Lucia & Muse Quartet, Soul Serenade, Omelette și Helen sunt cei care concertează la GreenSounds în cea de-a treia zi de festival, alături de artiștii internaționali.

Facebook event: www.facebook.com/events/243891975972137

Mai multe detalii, în curând, pe:

www.facebook.com/bucharestgreensoundsfestival

www.bucharestgreensoundsfestival.ro

www.creart.ro

Parteneri media: TANANANA, Music Channel, InfoMusic, iConcert, Sound Zone, Art7, BucureștiFM, Radio România Cultural, Zile și Nopți, România Pozitivă, Calendar Evenimente, Orașul Meu, Dor de Ducă, Blitz TV, Gratuitor, IQool, PRwave, Festivaluri Românești, Urban.ro, Best-Event.

Sponsor: Strongbow

Details

Start:
August 26, 2016 @ 10:00 am
End:
August 28, 2016 @ 10:30 pm
Cost:
Free
Event Categories:
,
Website:
http://www.bucharestgreensoundsfestival.ro

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Parcul Herastrau
Bucuresti, România
+ Google Map
BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL is coming back! During the weekend of August 26 – 28 2016, in Herăstrău Park – Charles de Gaulle entrance, the third edition of the most fervid international festival of eclectic music from Bucharest begins! The event is organized by creart – The Centre for Creation, Art and Tradition,The Municipality of Bucharest, delivering us three days of music, recreational activities, international gastronomic space and an urban bazar.
Over 50 national and international top music artists and bands are invited to the festival as Green Sounds has become a new cultural tradition of our Capital, with around 60.000 visitors during its two editions.
Jaya the Cat, Boogie Belgique, Subcarpați, DJ Ravin, The Moorings, Shazalakazoo, BaBa ZuLa, URMA, Coma, Fun Lovin’ Criminals, Guano Apes, Asian Dub Foundation, The Interrupters, De-Phazz, Nouvelle Vague, Narcotango, Moonlight Breakfast are just a few artists who performed on the stage in 2014 and 2015.
The entrance is free as we want to facilitate everybody’s access to culture, thus celebrating our city through dance, music and cultural diversity in tune with our urban identity. Last but not least, GreenSounds puts Bucharest on the map of the most notorious cities in Europe which encourage festival tourism.
Our Bucharest sounds better with GreenSounds in 2016!
For more details, you may visit our websites soon

Details

Start:
August 26, 2016 @ 10:00 am
End:
August 28, 2016 @ 10:00 pm

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Herastrau Park
Herastrau Park, Bucharest, România
+ Google Map
creart
Total time: 1721791092.4085 s