Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Săftiță – Marius Mihalache

March 24, 2018 @ 7:00 pm - 8:30 pm

| 39.69LEI

Marius Mihalache, un excepțional artist al țambalului, a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

 
Săftița – Balkanic project
Titlul concertului, este inspirat din folclorul romanesc adus pe ritmurile balkanice.
Este un mix de sintetizatoare psihedelice peste un tambal, caval si flaut, și alte instrumente clasice din folclorul romanesc.
Muzica traditionala romaneasca combinata cu sonoritati moderne face ca mesajul si esenta folclorului nostru sa fie transpusa intr-un limbaj universal
În mahalaua curții vechi, Săftița umbla desculță pe străzile pline de muzică și amor cântând despre viața frumoasă a vremii, despre sufletele fanariote și danțurile primitive balcanice.
Alături de el se află:
Arabela Nicolau / voce
Mandela/flaut, caval, ocarina, fluier
Lorin Mihalache / tobe
Florin Parfene/ bass

Biletele pot fi achizitionate de aici:

bilete-button

Details

Date:
March 24, 2018
Time:
7:00 pm - 8:30 pm
Cost:
39.69LEI
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Creart
Piața Lahovari, nr. 7, Bucuresti, România
+ Google Map
creart
Total time: 1718606902.8654 s