Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Redman, Patrice, Dub FX și Dilated Peoples la Creative Fest 2016

July 22, 2016 @ 3:00 pm - July 24, 2016 @ 11:00 pm

| Free

Redman și Dilated Peoples, fenomenul reggae Patrice și street performerul internațional DUB FX se numără printre cei mai așteptați artiști care vor concerta anul acesta la Creative Fest, între 22 și 24 iulie, la Romexpo – intrarea A, accesul fiind liber pe tot parcusul celor trei zile de festival.

Creative Fest, eveniment organizat de creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, este cel mai important festival de artă și cultură urbană din Capitală, care promovează mediul artistic, prin oferirea unei platforme de exprimare vizibilă pentru toți tinerii din România.

Festivalul oferă publicului bucureștean și turiștilor trei zile de muzică, demonstrații de graffiti, space painting, 3D urban art, street dance, breakdance, demonstrații de extreme bike și multe alte activități.

Vineri, 22 iulie, în prima seară de festival, programul la scenă începe de la ora 17:00, la Creative Fest performând trupe îndrăgite ale underground-ului românesc, precum ȘUIE PAPARUDE, GOJIRA & PLANET H, ROBIN & THE BACKSTABBERS, OMUL CU ȘOBOLANI și COMA. Australianul DUB FX, renumitul artist de beatbox care promovează o combinație unică de voce, pedale de efecte şi live looping, revine în România, fiind prezent la Creative Fest pe 22 iulie, de la ora 21:45. Dub FX a devenit celebru în anul 2008, odată cu apariţia clipului melodiei „Love Someone, filmat pe o stradă din Bristol.

Sâmbătă, 23 iulie, publicul va dansa de la ora 17:00 pe ritmuri de reggae, rap și hip-hop alături de BASSKA, TONY BABOON BAND, DJ K-LU & SAUCE, câțiva dintre artiștii români care vor întreține atmosfera. COELY, tânăra artistă belgiană de hip-hop/soul care a concertat în deschiderea unor artiști celebri, precum Snoop Dogg, Kendrick Lamar sau Nas și rapperul suedez PROMOE, cunoscut și ca membru al formației de hip-hop Looptroop Rockers vor completa line-up-ul celei de-a doua zile. Seara va culmina, începând cu ora 21:30, cu show-ul oferit de artistul și producătorul german PATRICE, care a devenit celebru în întreaga lume, odată cu lansarea hiturilor „Soulstorm” și „Up in my Room”.

Iubitorii de hip-hop vor avea duminică, 24 iulie, o zi plină, începând cu ora 17.00, în compania lui RAKU, ALAN & KEPA, PROFESSOR P & DJ AKILLES din Suedia și CTC. De asemenea, CULESE DIN CARTIER SHOWCASE va fi un medley de senzație cu membri din trupele ARGATU’, CRED CĂ SUNT EXTRATERESTRU, FRAȚII GRIME și FANTOME. Legendele americane de hip-hop DILATED PEOPLES și REDMAN vor susține, începând cu ora 20.30, cele mai așteptate concerte ale festivalului. Redman, rapper, actor, DJ și producător american, a devenit cunoscut în anii ’90 ca artist al casei de discuri Def Jam. Acesta a colaborat de-a lungul timpului cu Method Man și a fost membru al trupei Def Squad. Dilated Peoples s-au făcut remarcați în hip-hop-ul internațional prin hituri precum „This Way” (colaborare cu Kanye West și John Legend) și „Worst Comes To Worst”, dar și prin concertele susține în cadrul unor cluburi underground și festivaluri de renume.

Atracțiile din afara scenei muzicale vor fi asigurate de unii dintre cei mai talentați grafferi și pictori 3D, care vor decora un spectaculos labirint creativ cu o suprafață de 300 de metri pătrați. Lucrările acestora de pe pereții interiori și exteriori ai construcției îi vor conduce pe curioși într-o lume a culorilor și a formelor pline de semnificații, constituindu-se într-un veritabil muzeu de artă urbană. Artiștii vor începe lucrul cu câteva zile înainte de festival și vor continua să picteze pe toată durata evenimentului, astfel încât publicul să asiste la procesul complex de creație a acestor opere urbane.

Își vor expune lucrările și vor face demonstrații de grafică Kero Zen, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați grafferi din România, John Dot S, un artist plastic specializat în street & stencil art, Serebe – o artistă din București a cărei imaginație nu încape într-un singur suport, după cum singură se descrie – sau Vertigo Zoso, un prolific creator de stencil-uri din Capitală.

Segmentul dedicat picturii tri-dimensionale va fi mult mai generos la ediția din acest an a festivalului, pe aleile de la Romexpo urmând să-și pună amprenta creativă trei dintre cunoscătorii acestei arte. Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România, revine la Creative Fest alături de fratele său, Cătălin Relenschi, cu o lucrare realizată pe mai multe planuri, care promite să impresioneze. Peisajul 3D va fi completat de Cristian Trucă, un vechi prieten al festivalului.

Amatorii de space painting îl vor putea urmări pe Zoltan Martonos, iar cei care vor să-și exerseze talentele de pictori se vor putea alătura atelierelor susținute de Școala de Valori, unde vor deprinde arta picturii în timp real cu spray de grafitti pe discuri de vinil.

Amatorii de senzații tari vor fi uimiți de îndrăzneala și îndemânarea performerilor care vor pune stăpânire pe rampa de sporturi extreme, cu o suprafață de opt ori mai mare față de ediția anterioară, unde rideri profesioniști își vor demonstra abilitățile pe durata celor trei zile de festival.

Creativitatea culinară își găsește și ea cele mai bune forme de exprimare la Creative Fest, diverse food-truck-uri asigurând un meniu variat și potrivit oricărui gust. Vizitatorii vor avea la dispoziție și un generos spațiu de lounge și chill out, unde se vor putea relaxa la umbră, pe fotolii puf sau pe iarbă.

Pentru cei care doresc un tricou cu autografele artiștilor din fiecare zi a #CreativeFest a fost lansat un concurs pe pagina oficială de Facebook. Detalii, aici: https://goo.gl/ToCeY1.

Cele două trupe câștigătoare din cadrul concursului organizat pentru artiști debutanți, selectate de Vlad Dobrescu și Hefe de la Coma, în urma jurizării melodiilor trimise pe adresa concurs@creativefest.ro, sunt Unflicted și Exile, pe care le vom descoperi pe scena #CreativeFest vineri, de la ora 17:00, respectiv sâmbătă, de la 16:55.

Line-up scenă:

Day 1: https://goo.gl/oqeNhv
Day 2: https://goo.gl/doMj5Z
Day 3: https://goo.gl/rv8IMA

Accesul la festival este liber și se face, începând cu ora 15:00, prin intrările A și B ale Romexpo.

Mai multe informații despre programul și activitățile fetivalului se pot găsi pe pagina Facebook Creative Fest – https://goo.gl/95e9tY, pe pagina de Facebook creart  https://goo.gl/NOHUS6 și pe site-urile www.creativefest.ro și www.creart.ro.

Instagram: https://www.instagram.com/creativefestival/

Event: http://bit.ly/CreativeFest2016

__

Creative Fest este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție

Parteneri: Novotel, Desperados, Aqua Carpatica, Sloop, UBER, Rasta Monsta

Official Car: FIAT

Parteneri media: Digi FM, UTV, News.ro, Radio România București FM, Radio România Cultural, Blitz Tv, Ring, Iqool, Zile și Nopți, Urbology, Hiphoplive, Zeppelin, Soundzone, Phoenix Hip Hop, Dor de Ducă, Vinșieu, Calendar Evenimente, Gratuitor, Orașul Meu, Festivaluri Românești, PR Wave, România Pozitivă, Marpha Hip Hop, Reggaelize It, Mic Check

Afis Creative Fest

Flyer program Creative Fest

Details

Start:
July 22, 2016 @ 3:00 pm
End:
July 24, 2016 @ 11:00 pm
Cost:
Free
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Romexpo
Bulevardul Marasti, nr. 65-67, Bucuresti, 011465 România
+ Google Map
creart
Total time: 1716074707.7016 s