Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Recital Rodica Vică și Barbara Laister-Ebner – STELELE-N CER

December 15, 2018 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Recital Rodica Vică și Barbara Laister-Ebner

STELELE-N CER – Concert de cântece de leagăn și colinde

Prezintă: Nona Rapotan

 

Recitalul de colinde și de cântece internaționale de leagăn aduce în prim-plan două artiste de mare valoare: pe cunoscuta soprană Rodica Vică, alături de reputata țiteristă austriacă Barbara Laister- Ebner, un star internațional al acestui instrument rar, devenit în 2017 patrimoniu UNESCO.

Repertoriul este o adevărată demonstrație de multiculturalitate prin perspectiva limbilor în care se interpretează: română, franceză, engleză, germană, spaniolă, japoneză și ladino (sefardă). Cei mai mari compozitori au dedicate opusuri de o reală valoare acestui gen muzical, oferind o paletă extrem de variată stilistic: Nicolae Bretan, Paul Constantinescu, Federico Garcia Lorca, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, ș.a..

Barbara Laister-Ebner a fost invitată de celebrul dirijor Riccardo Muti să se alăture renumitei Filarmonici din Viena ca solistă în cadrul Concertului de Anul Nou de la Viena din 2018. Succesul acestei prezențe scenică a clasat-o în topul mondial al instrumentiștilor de renume.

Rodica Vică a cântat alături de cele mai importante opere și filarmonici din țară și din străinătate. Printre ultimele succese profesionale ale sopranei se numără concerte alături de orchestra Musica Ricercata, debutul la Müpa Budapest și premiera mondială a nou-descoperitului oratoriu Strigoii de George Enescu, alături de Orchestra Simfonică Radio Berlin. Tot ea a realizat și premiera discografică a acestei fascinante lucrări enesciene, apărută la casa de discuri Capriccio.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări în prealabil la adresa de mail: office@musicarte.ro.

Details

Date:
December 15, 2018
Time:
7:00 pm - 8:30 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Creart
Piața Lahovari, nr. 7, Bucuresti, România
+ Google Map
creart
Total time: 1719141874.7182 s