Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Prin Bucurestiul meu

February 10, 2018 @ 7:00 pm - 8:30 pm

| 41.58LEI

Marius Vernescu-pian

Raluca Stoica – voce

Dana Stefanescu – fotografie

Un spectacol plin de energie si pasiune, in care melodicitatea pianului si armoniile vocale aduc parfumul muzicii bucurestene catre sufletul publicului prin fotografiile spectaculoase ce vor ilustra intr-o maniera originala acest moment artistic.

MARIUS VERNESCU este considerat unul dintre cei mai straluciti muzicieni de jazz din Romania. Este castigator al prestigiosului Montreux Jazz Festival, Elvetia., fiind dealtfel singurul roman care a reusit aceasta performanta pe plan mondial. “Marius Vernescu este unul dintre cele mai mari talente de jazz ale Europei” a declarat Quincy Jones, Preşedintele Juriului de la Montreux Jazz Festival. A mai castigat concursul Niedersachsen Jazz (Germania), de asemenea a castigt Marele Premiu in cadrul Festivalului Interantional de Jazz Django Reinhardt (Italia), Premiul pentru “Cea mai valoroasa performanta externa a unui muzician roman” in cadrul Galei Premiilor de Jazz (Romania). A sustinut numeroase concerte in tara si mai ales in afara tarii, printre care: Invitat al Festivalului George Enescu si al Bucharest Jazz Festival; Concert Neppi, Italia; Concert la Alexannder Platz si Sala Grande Auditorium (Roma, Italia); Concert in celebrul club de jazz “Porgy and Bess” (Viena, Austria); Invitat special la Radio Hall Viena (Austria) si Radio Hall Budapesta (Ungaria); Invitat special la “Piano Songs Steinway & Producers” (Bilbao, Spania), etc.

Raluca Stoica activează ca interpretă de jazz şi teatru muzical. A studiat jazz cu Mircea Tiberian, alături de care îşi face debutul în acest gen în anul 2005. Experienţa sa include concerte şi festivaluri de jazz (”Jazz and More” Festival – Sibiu, 2006, ”Zilele Bistriței – 2007”, Festivalul “Tinerii si Muzica”, 2007”, “Carte si Arte” – 2008, “Vocal Jazz Gala 2008”, “Samfest Jazz International 2012”, “Ferentari Jazz Festival 2016”, “Yakasha International Festival 2017”, etc.) – alături de muzicieni ca Mircea Tiberian, Anca Parghel, Marius Vernescu, Wayne Brown (London, UK), Clay Windham (Texas, USA), Todor Bakardjev (Bulgaria), În 2008 și 2011 este solista turneului european “PROMS Jazz&Classic”, organizat de EuropaFest cu muzicieni din Europa, în România, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Italia, Moldova şi Germania. În 2008 este invitată să cânte alături de Orchestra Federală de Jazz a Tineretului din Germania, “Bujazzo”.

Din 2009 colaborează cu Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”, având roluri în musical-urile „Romeo și Julieta” (regia: Miklós Gábor Kerényi) și „Fantoma de la Operă” de A. L. Webber (regia Stephen Barlow). În domeniul teatrului muzical, repertoriul său include şi alte musical-uri precum: „Café Paradiso” (2000), „Now or Never” (2001), „Broadway Showcase” (2004), „Jazzy Tarot” (2007-09), „Rocky Horror Show” (2008), „Ştii ce-am făcut în America?” (2013 – prezent), ş.a.

Dana Stefanescu

“Îmi place să cred că fotografiile mele sunt un ambasador pentru orașul în care trăim.

Îmi doresc să fac Bucureștiul cunoscut. E frumos, dar lumea nu-l vede așa. Pentru că suntem prinși în morișca activităților de zi cu zi și nu ne mai preocupăm de ce e frumos și nu lăsăm frumosul din jur să ajungă și în noi. Cu iubire realizăm lucruri minunate!”

 

Biletele pot fi achizitionate de aici:

bilete-button

Details

Date:
February 10, 2018
Time:
7:00 pm - 8:30 pm
Cost:
41.58LEI
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Creart
Piața Lahovari, nr. 7, Bucuresti, România
+ Google Map
creart
Total time: 1718606188.3152 s