Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziția de icoane dedicată Nașterii Domnului și sărbătorilor creștine de iarnă ,,Mergând după Rază”

December 12, 2013 @ 5:00 pm - January 1, 2014 @ 12:00 pm

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție și Muzeul Municipiului București organizează, în perioada 12 decembrie 2013 – 1 ianuarie 2014, expoziția de icoane dedicată Nașterii Domnului și sărbătorilor creștine de iarnă ,,Mergând după Rază’’. Aceasta este găzduită de Muzeul Municipiului București și poate fi vizitată zilnic în perioada menționată.

Perioada sărbătorilor de iarnă rămâne, în tradiția creștină, legată de un alt timp – un timp sacru, în care gesturile și acțiunile individului sunt ritmate de tradiții și obiceiuri. Respectarea acestora leagă ființa umană de transcendență și o scoate din rutina cotidianului. Expoziția de icoane ,,Mergând după rază’’ celebrează Nașterea Domnului și sărbătorile creștine legate de acest moment. Valeriu Stoica, curatorul expoziției, a studiat iconografia românească autentică și, în prezent, realizează icoane pe lemn, pictură murală și se ocupă de restaurarea de pictură bisericească. Alături de acesta, vor expune Elena Oana Agapie, Aurelia Ciobanu, Gheorghe Coman, Ana Maria Marinică, Marian Manole, Mihaela Mihai Bădescu, Maria Măciucă, Nicolae Nestor, Ileana Ometiță, Loredana Sârb, Mihaela Stan, Valeriu Stoica, Ovidiu Teodorescu.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 12 decembrie, la ora 17:00 la Muzeul Municipiului București și va fi deschis printr-un concert de colinde susținut de grupul folcloric ,,Flori de Dor’’ al școlii gimnaziale 103 condus de prof. Mioara Bârsan. De asemenea, în deschidere, va vorbi publicului despre semnificația Nașterii Domnului și despre importanța acestui moment pentru lumea creștină preotul Mihai Dinu.

Expoziția este deschisă zilnic între orele 10:00 – 18:00 iar intrarea este liberă.

Details

Start:
December 12, 2013 @ 5:00 pm
End:
January 1, 2014 @ 12:00 pm
Event Category:
creart
Total time: 1721890116.1966 s