Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pianul călător – Turneu extraordinar al pianistului HORIA MIHAIL

May 13, 2019 @ 7:00 pm - 8:10 pm

Teatrelli este ultima oprire a celei de-a 9-a ediții a turneului național „Pianul călător”, ediție dedicată clasicismului vienez. Un popas meditativ, odihnitor, asupra unor repere ale repertoriului pianistic – Haydn, Mozart şi Beethoven – cu trei sonate pentru pian reprezentative.

Turneul național “Pianul călător” – ediţia a noua – se va desfăşura între 11 aprilie şi 13 mai şi va cuprinde 15 recitaluri susţinute de pianistul Horia Mihail în întreaga ţară, inclusiv pe cele cinci piane călătoare existente în acest moment în cinci oraşe din diferite regiuni ale ţării.

Începând din 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns. Acum, pianele călătoare, puse la dispoziţie de Radio România, sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman, dar drumul lor a fost mai lung şi a trecut prin multe oraşe care încă au nevoie de piane de concert, uneori fără să se oprească mai mult de o seară.

În urma acestor turnee, Horia Mihail a publicat patru CDuri la Editura Casa Radio, care reflectă orientările repertoriale prin care a trecut în turneul Pianul călător : Pe urmele lui Franz Liszt, Beethoven Romantic sau albumul înregistrat alături de Orchestra Naţională Radio cu Beethoven, Rachmaninov, Lutoslawski.

Program muzical:

Haydn: Sonata în si minor, HOB.XVI 32

W.A. Mozart : Sonata în re major KV 311

L. van Beethoven: Sonata nr. 23 în fa minor op. 57 “Appassionata”

 

Producători: Pro Contemporania, The Culture Hub, Accendo

Coproducatori: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional

Parteneri: Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Mediatrust, România TV, Liternet,  Agenţia de carte, Observator cultural, The Culture Club, Mişcarea de rezistenţă, Smart FM, MKlasika, Bistro Matrioska, Viewfinder Solutions, The Culture Club, Accent TV.

Durata: circa 70 de minute, fără pauză

Biletele pot fi achizitionate de aici:

bilete-button

Details

Date:
May 13, 2019
Time:
7:00 pm - 8:10 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Creart
Piața Lahovari, nr. 7, Bucuresti, România
+ Google Map
creart
Total time: 1719016404.4108 s