Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Petros Klampanis [GR] – Workshop de contrabas

May 26, 2019 @ 12:00 pm - 2:00 pm

Petros Klampanis – unul dintre cei mai interesanți muzicieni ai generației sale (așa cum l-a denumit All About Jazz) – ne invită să explorăm propriul potențial muzical în cadrul unui workshop de contrabas, susținut la Teatrelli.

Cum îți găsești vocea ca artist, cum simți ritmul și performezi alături de o trupă de jazz?  Klampanis va încerca să răspundă la toate aceste întrebări duminică, 26 mai 2019, de la ora 12.00.

Iar după un sneak peek în ceea ce înseamnă universul unui muzician de jazz, seara, de la ora 20.00,  vă invităm să-l ascultați live pe Petros Klampanis, pe scena Green Hours Jazz Fest, alături de Kristjan Randalu [EE] – pian și Bodek Janke [PL] – percuție (mai multe detalii despre concert: https://www.facebook.com/events/2311698042410807/) .

✅Intrarea la workshop este liberă (în limita locurilor disponibile). Evenimentul se adresează atât muzicienilor, cât și celor pasionați de jazz, care sunt curioși să afle mai multe despre procesul de creație al unui artist. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Despre Petros Klampanis

Denumit de Bass Player Magazine un „as al contrabasului”, compozitorul și contrabasistul Petros Klampanis a crescut și s-a format în Grecia, la confluența dintre folclorul mediteranean și cel balcanic.

În prezent artistul trăiește la New York, fiind într-o căutare permanentă  de modelități unice de a integra în compozițiile sale elemente din genuri diferite, de la muzică clasică la pop.

Klampanis a colaborat cu artiști de renume mondial, dintre care: Snarky Puppy, Greg Osby, Jaques Morelenbaum, Shai Maestro, Gilad Hekselman, Ari Hoenig și Jean-Michel Pilc.

Pe lângă aparițiile sale pe numeroare scene din SUA, inclusiv celebrele Carnegie Hall, Lincoln Center și Blue Note Jazz Club din New York, Klampanis a concertat în cadrul unor festivaluri de renume precum: Jazzahead! din Bremen, XJAZZ Festival din Berlin, Harlem Arts Festival, Megaron Mousikis Athinon, Megaron Mousikis Salonic, Onassis Cultural Centre NY sau Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre.

Albumul său Chroma, lansat de Motema Music, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun album live 2017 de către Independent Music Awards. Din 2011 a înregistrat 3 albume ca band leader, bucurându-se de numeroase aprecieri atât ca instrumentist, cât și în calitate de compozitor.

www.petrosklampanis.com

Details

Date:
May 26, 2019
Time:
12:00 pm - 2:00 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Creart
Piața Lahovari, nr. 7, Bucuresti, România
+ Google Map
creart
Total time: 1721891775.6808 s