Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Operetta Electric Nights 2015

December 17, 2015 @ 7:00 pm - 10:00 pm

| Free

Sonorități inedite aparținând unor stiluri muzicale diverse vor fi prezentate pentru prima dată publicului bucureștean în cadrul evenimentului ,,Operetta Electric Nights 2015″.

Astfel, în zilele de joi, 17 si 24 decembrie, ora 19.00, Corul și Orchestra Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian” împreună cu orchestratorul și compozitorul Mihai Toma prezintă în cadrul Bucharest Christmas Market 2015 din Piața Universității un concert inedit. Evenimentul îmbină sonoritățile electronice cu cele ale instrumentelor clasice și, alături de Corul Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian, deschide o perspectivă modernă, surprinzătoare, asupra universului expresiv al muzicii tradiționale românești. Orchestrațiile pieselor variază de la ritmuri tribale ritualice combinate cu sunete sintetice și instrumente etnice, până la texturi sonore liniștitoare, eterice, spațiale, venite din muzica New Age.

Mihai Toma este singurul muzician român ale cărui compoziții au fost incluse pe două dintre compilațiile Buddha Bar și unul dintre puținii creatori de muzică electronică prezent în cadrul Festivalului ,,George Enescu”. Mihai Toma stăpânește o gamă largă de instrumente muzicale, de la fluiere, instrumente tradiționale, chitară, până la sintetizatoare și instrumente de percuție. A compus, produs şi orchestrat materiale muzicale pentru creații cinematografice și numeroși artiști din România și din străinătate.

,,Operetta Electric Nights 2015″ este un eveniment organizat de creart și de Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, iar accesul publicului este gratuit.

 

Details

Date:
December 17, 2015
Time:
7:00 pm - 10:00 pm
Cost:
Free
Event Categories:
,

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro
creart
Total time: 1721531346.2691 s