Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Noaptea Albastră a Autismului 2020

April 2, 2020 @ 8:00 pm - 11:00 pm

Pe 2 aprilie Bucureștiul se iluminează în albastru pentru autism

Clădiri importante din București se iluminează în albastru în semn de solidaritate față de cele peste 30 000 de persoane cu autism care trăiesc în România. Noaptea Albastră a Autismului 2020 este un gest de atenție și încurajare pe care Asociația Help Autism, Asociația pentru Muzică, Cultură și Artă, și partenerii lor îl fac pe 2 aprilie de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului este sărbătorită în toată lumea pe 2 aprilie și deși în alți ani a adunat sute de mii de oameni în activități deschise publicului, anul acesta #stămacasă și aprindem simbolic lumina albastră pentru a rămâne împreună, solidari și conștienți de situația celor peste 30 000 de persoane cu autism din România.

În parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic și creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Societatea Română de Radiodifuziune, Sky Tower, Teatrul Excelsior și Timpuri Noi Square, clădiri simbol din București vor fi iluminate în albastru (culoarea autismului) începând cu ora 19:00.

Ni se pare cu atât mai relevant acest semn de solidaritate și atenție, cu cât persoanele cu autism din România sunt mult mai afectate de izolare, iar asociațiile locale ce oferă terapie de reabilitare în centre sau la domiciliu sunt grav afectate de repercusiunile economice. Încercăm totodată să aducem și o mică bucurie, puțină lumină într-o perioadă de izolare, singurătate și anxietate. – Daniela Bololoi, președinte Help Autism.

Arcul de Triumf, sediul creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Sala Radio, Teatrul Excelsior, Sky Tower și Timpuri Noi Square vor semnala la ediția 2020 a evenimentului Noaptea Albastră a Autismului că suntem: solidari față de familiile persoanelor cu autism care sunt acum izolate la domiciliu, atenți la sănătatea lor pentru că o spitalizare este extrem de greu de gestionat pentru o persoană cu tulburare de spectru autist, conștienți că integrarea este în continuare departe de a fi o realitate în societatea românească, pozitivi că vom continua astfel să construim o Românie în care mințile aparte fac real parte din comunitate.

Tot joi, 2 aprilie, Help Autism invită românii să folosească filtrul “2aprilie_izolare continuă” pentru a trimite un mesaj de încurajare pe Facebook sau Instagram, iar companiile să ilumineze simbolic pagina web folosind filtrul disponibil la: helpautism.ro/2-aprilie-izolare-continuă

Noaptea albastră a autismului este parte a proiectului SUFLET ÎN CULORI, în cadrul căruia se desfășoară concertul caritabil de muzică clasică, ce marchează, de 7 ani, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. Anul acesta concertul a fost reprogramat pentru data de 28 iunie, pe scena Ateneului Român, și va fi susținut de artiști ai scenei mondiale: Ansamblul VIOLONCELLISSIMO fondat și condus de violoncelistul Marin CAZACU, soprana Laura TĂTULESCU, mezzosoprana Roxana CONSTANTINESCU, tenorul suedez Kristofer LUNDIN, pianista Luminița BERARIU. Concertul va fi prezentat de Mihaela TATU. Mai multe detalii pe https://www.bilete.ro/suflet-in-culori/

De 10 ani, Help Autism îi sprijină pe copiii cu autism din România să-și atingă potențialul printr-un mix de terapii și pe familiile lor să găsească soluții financiare și a păstra echilibrul familiei prin consiliere psihologică și programe de învățare a terapiei. În perioada carantinei, Help Autism, deși a închis cele 5 centre, ajută familiile din România să continue programul de terapie prin conectarea cu părinții și terapie supervizată online. De asemenea, oferă acces gratuit tuturor copiilor cu autism și terapeuților ABA din România la 14 programe de lucru prin aplicația educațională ABA kit și platforma de evaluare a evoluției Edu ABA.

__

Organizatori: Asociația Help Autism  și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură

Parteneri Noaptea Albastră a Autismului: Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Kaufland România, Societatea Română de Radiodifuziune, Sky Tower, Teatrul Excelsior și Timpuri Noi Square.

Parteneri instituționali: Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Filarmonica George Enescu

Parteneri: Tarom, Floria.ro, Wagner Arte Frumoase și Povești, Body Mind Spirit Expo, Gala Societății Civile, Pilgrim Project

Parteneri Media: Agerpres, BlitzTV, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio România București, Radio Trinitas, Radio Clasic, Itsy Bitsy Radio, Revista Insigth Tarom, Revista Tangou – Marea Dragoste, Revista Femeia, Revista Mămica, Bookhub, Literomania, Verbs describe us, Promenada Culturală, LiterNet.ro, Qbebe, Business24, Ziare.com, Jurnalul de Afaceri, Agentiadearte.ro, B365.ro, SensoTV, Calendar Evenimente, Ziarul Metropolis, Revista Urbea Mea, Catchy, ArtOut, Republika Kritica, InOras.ro, Bucharest Cultural Events, IQads, Orasulmeu, Bucureștii vechi și noi, PRwave, 4arte.ro, Onlinegallery.ro, Autentici.info, Jurnal de București, www.bzi.ro, Ceașca de Cultură, Artline.ro, România Pozitivă, RoEvents, Revista Actualitatea Muzicală a UCMR

Details

Date:
April 2, 2020
Time:
8:00 pm - 11:00 pm
Event Category:

Venue

Sediul Creart
Str. Alexandru Lahovari, nr. 7, Bucuresti, Bucuresti-Ilfov România
+ Google Map
Phone:
021 318 3804
Website:
http:/creart.ro
creart
Total time: 1718612002.8772 s