Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mălăieș în Călcăieș – Spectacol de teatru @ Grădina cu Filme

June 25, 2021 @ 9:00 pm - 11:00 pm

Vă rugăm să țineți cont de faptul că, în conformitate cu normele în vigoare, accesul în Grădina cu Filme – Cinema & More este permis doar persoanelor care:
• prezintă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
• prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
• prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol.
Regulamentul va fi actualizat de îndată ce se vor modifica măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
___
În contextul Zilei Universale a IEI, te invităm în Grădina cu Filme, de la ora 21:00, la spectacolul de teatru „Mălăieș în Călcăieș”, text și regie: Daniel Chirilă, cu: Loredana Cosovanu, Alina Mândru, Claudia Chiraș, Alex Popa, Tiberiu Enache, Ovidiu Cosovanu, Daniel Chirilă, o producție Teatrul LUNI de la Green Hours & Frilensăr
Timp de 4 zile, evenimentul IEsc – urban, contemporan, românesc revine în Grădina cu Filme pentru a celebra, și în acest an, un brand de țară valoros și drag nouă – IA, prin muzică, artă cinematografică și teatru.
Mălăieș în Călcăieș pornește de la povestea Capra cu trei iezi, dar se transformă treptat într-un mix contemporan cu valențe de Romeo și Julieta de Shakespeare. Mezina Capră se îndrăgostește de mezinul Wolf, însă soarta crudă dată de mâna vânătorului pune capăt poate prea repede iubirii celor doi. De aici, urmează un thriller cu accente comice în care restul familiei Wolf își caută răzbunarea pe prispa Caprei cu trei iezi, cu dansuri, cântece și blesteme. Dar Mălăieș în Călcăieș nu se caracterizează doar prin poveste, dans și joacă, ci și prin jocul dublu al actorilor actori în conflict permanent cu personajele. Mălăieș în Călcăieș exploatează cu simțul răspunderii amintirile copilăriei din Moldova și tradițiile primite de la bunici, dar fără a uita nicio clipă de mesajul clar și concis al poveștilor de zi cu zi.
“Mălăieș în călcăieș” are umor cât cuprinde, moldovenisme, brânză cu smântână, praznic pe țolinci cusute, opinci și ii, șapte actori care te-ndoaie de râs cu mimica și vocile, și dansurile, un porc de plastic guițător, o poveste de iubire între mezinul familiei Capră (Loredana Cosovanu, cea mai bună actriță la Gala HOP în 2012) și mezinul familiei Volf, cel a cărui dispariție vor să o răzbune tatăl și cei doi frați, tradiții românești cu ța ța ța, căpriță ța, superstiții, interacțiune cu publicul și atenționarea “n’aveți grijă, nu’i Dabija”. (Cătălina Miciu – Oameni și gusturi)
Nu ştiu să spun dacă cei 7 actori ieşeni care joacă şi regizează Mălăieş în călcăieş, spectacol după Ion Creangă produs de Frilensăr, sunt părinţi, patrioţi, stângişti sau mândri. Pot însă să spun că ştiu să citească un text (“Capra cu trei iezi”), să îl privească cu ochi vii, să se joace cu el, să îi găsească sensuri deştepte şi rubedenii cu totul neaşteptate (cine ar fi zis că familiile Capră şi Wolf au sânge de Capulet şi Montague?), să îl aducă în citadinul secolului XXI fără să-i strice aroma de rural atemporal, să recupereze cuvinte vechi aşezându-le, în chip firesc, lângă vorbe noi, să intercaleze muzici noi, subcarpatice, printre colinde şi urături străvechi, să facă muulte altele asemenea, ca semn de preţuire şi bucurie pentru ceea ce au şi am moştenit şi se cuvine să trimitem, proaspăt, mai departe. (Mihai Brezeanu, Liternet)
__
Accesul începând cu ora 20:00
*Intrare pe bază de bilet: https://eventbook.ro/theater/bilete-malaies-in-calcaies…
**Bilete disponibile pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART
***Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a achiziționa bilet: www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema

Details

Date:
June 25, 2021
Time:
9:00 pm - 11:00 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1716187283.3075 s