Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea producției-experiment THE WALKS / Rimini Protokoll

October 1, 2021 @ 11:55 am - October 3, 2021 @ 11:55 pm

Unul dintre cele mai provocatoare evenimente teatrale ale anului, premiera în limba română a aplicației 𝐓𝐇𝐄 𝐖𝐀𝐋𝐊𝐒, spectacol-experiment realizat de celebra companie Rimini Protokoll din Berlin are loc pe 1 octombrie, în co-producție cu creart/Teatrelli și în parteneriat cu Goethe-Institut București.
𝐓𝐇𝐄 𝐖𝐀𝐋𝐊𝐒 este o colecție de 9 scurte spectacole audio concepute pentru anumite locuri specifice din orașul tău și o invitație de a-ți redescoperi împrejurimile și de a interacționa cu ele.
Pentru a avea acces la versiunea în limba română a aplicației, începând cu 1 octombrie, poți achiziționa de pe platforma Eventbook.ro un cod de activare la prețul de 20 lei + taxe de ticketing, valabil pentru toate cele 9 plimbări.
✳ Aplicația 𝐓𝐇𝐄 𝐖𝐀𝐋𝐊𝐒 este disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android:
Pentru a face o plimbare audio sunt suficiente 20 de minute. Începe plimbarea oricând vrei. Poți decide câte plimbări dorești să faci și în ce ordine.
𝐓𝐇𝐄 𝐖𝐀𝐋𝐊𝐒 înțelege mersul pe jos ca pe un scenariu teatral: o plimbare audio-ghidată prin parcuri, o plimbare pusă în scenă în supermarketuri sau interacțiuni cronometrate pe malurile apelor. În fiecare oraș, vocile, sunetele și muzica transformă, pas cu pas, locuri familiare în decoruri și diferite peisaje în scene de teatru, prin narațiuni, dialoguri, explorări coregrafice sau variațiuni muzical-ritmice ale mersului. Titlul fiecărei plimbări indică locul sau modul în care se va desfășura plimbarea: “Pe stradă”, “În sensul giratoriu” sau „În fața teatrului”.
👉 Versiunea în limba română a producției 𝐓𝐇𝐄 𝐖𝐀𝐋𝐊𝐒:
Coordonare artistică și editare audio: Vlaicu Golcea
Voci: Cătălina Bălălău, Vlad Bîrzanu, Nicholas Cațianis, Paul Dunca/Paula Dunker, Carmen Ghiurco, Nicoleta Lefter, Georgia Măciuceanu, Conrad Mericoffer, Mela Mihai, Gabriela Pîrlițeanu, Alina Rotaru & fetița Maria Bărbulescu.
Regia tehnică și înregistrare voci: Alexandru Andrei
Asistent coordonare artistică: Carmen Ghiurco
Traduceri: Ondine Cristina Dascălița și Adina Olaru
Grafică: Mihai Păcurar
Trailer: Bogdan Botofei și Alina Calotă
✨ Poveștile și universul sunetelor din scurtele spectacole audio pot fi experimentate în întreaga lume. Astfel, 𝐓𝐇𝐄 𝐖𝐀𝐋𝐊𝐒 conectează oameni de pe întreg mapamondul printr-o experiență locală și prin intermediul unei acțiuni umane esențiale: mersul pe jos.
Odată cu lansarea proiectului, Bucureștiul se alătură unor orașe precum Berlin, Cleveland sau Milano.
𝐓𝐇𝐄 𝐖𝐀𝐋𝐊𝐒
Text, regie: Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel
Idee, dramaturgie: Cornelius Puschke
Dezvoltare aplicație: Steffen Klaue, Alexander Morosow
Sounddesign / mix: Frank Böhle
O producție a Rimini Apparat.
În co-producție cu: creart / Teatrelli, BorderLight – International Theatre + Fringe Festival Cleveland, European Forum Alpbach, Fondazione Armonie d’Arte, HAU – Hebbel am Ufer, Hellerau – Europäisches Zentrum der Künste, Internationales Sommerfestival Kampnagel, Zona K, Festival PERSPECTIVES.
Sprijinit de Fonds Darstellende Künste, cu fonduri de la Departamentul Guvernamental Federal pentru Cultură și Mass-Media, platforma Kulturpolitische Gesellschaft e.V. și Departamentul pentru Cultură și Europa al Senatului.

Details

Start:
October 1, 2021 @ 11:55 am
End:
October 3, 2021 @ 11:55 pm
Event Categories:
,

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Teatrelli
Piața Alexandru Lahovari, nr.7, București, 010464 România
+ Google Map
creart
Total time: 1719018061.4961 s