Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Film documentar – ,,4 IULIE 1977. CUTREMURUL NEȘTIUT” și sesiune Q&A @ Grădina cu Filme

June 30, 2023 @ 9:00 pm - 11:00 pm

| 15 lei + taxe

Vineri, 30 iunie 2023, de la ora 21:00, te invităm în Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari 7), unde vom proiecta „4 IULIE 1977. CUTREMURUL NEȘTIUT”, un film de Șerban Georgescu, după un spectacol de teatru în regia lui Carmen Lidia Vidu, cu Vlad Pânzaru, Denis Imbrescu, Răzvan Mîndruță, Irina Artenii, Andrei Marius Barbu. O producție Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic.


„Cutremur. Minciună. Uitare. Bucureștiul e capitala europeană cu cel mai mare risc seismic. Mii de blocuri, zeci de mii de apartamente, școli, spitale, instituții publice sunt azi extrem de vulnerabile în fața următorului cutremur major. Ne-au adus în acest punct două cutremure majore, din 1940 și 1977, care au vulnerabilizat puternic fondul construit, dar și un cutremur neștiut, un ordin la inacțiune și minciună, ascuns total publicului – ordinul dat de Nicolae Ceaușescu de a sista lucrările de consolidare, la doar 4 luni după cutremurul din 4 martie 1977. Un ordin urmat de o mușamalizare instituționalizată a riscului la am fost și încă suntem expuși zi de zi. Un ordin care a produs, decenii întregi după aceea, uitare, mituri și ignoranță.


La 46 de ani de la cutremurul din 1977, Re:Rise vă invită la proiecția filmului „4 iulie 1977. Cutremurul neștiut”. Un film de Șerban Georgescu (Kolectiv film) după un spectacol de teatru în regia lui Carmen Lidia Vidu care a avut loc la Teatrul Odeon. O ecranizare a ordinului criminal și a urmărilor sale, urmărind reinstaurarea adevărului istoric, conform documentelor oficiale, precum stenograma ședinței.


📣 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐨 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞𝐳𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐢𝐳𝐢𝐞𝐢 𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐞 𝐂𝐞𝐚𝐮𝐬̦𝐞𝐬𝐜𝐮.
La discuție vor participa:
▪️ 𝐀𝐍𝐃𝐑𝐄𝐈 𝐔𝐑𝐒𝐔, fiul inginerului Gheorghe Ursu (singurul dintre participanții la ședința din 4 iulie 1977 și care a tras un semnal de alarmă în legătură cu cele discutate).
▪️ 𝐌𝐀𝐓𝐄𝐈 𝐒𝐔𝐌𝐁𝐀𝐒𝐀𝐂𝐔 din partea Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic
▪️ 𝐂𝐀𝐑𝐌𝐄𝐍 𝐋𝐈𝐃𝐈𝐀 𝐕𝐈𝐃𝐔, regizoarea spectacolului de teatru “4 iulie 1977. Cutremurul neștiut”

Trailer: https://youtu.be/WlWR4qLnSM0

 

AG


Şerban Georgescu are la activ mai bine de 20 de ani de experiență în domeniul documentarelor şi advertising-ului, lucrând pentru clienţi de prestigiu, cu unii dintre cei mai importanţi jucători din industrie. Din 2006 a colaborat constant cu companii de producție din Norvegia, Danemarca și Elveția pentru mai multe documentare recompensate cu multiple premii internaționale. Printre proiectele sale personale se află Everest, Călător pe viață, Varză, cartofi și alți demoni și Jurnalul familiei -escu.

 

Carmen Lidia Vidu se uită în jurul său și caută povești, oameni, istorii cu ”i” mic, pe care le aduce publicului său de teatru și film, în forme artistice care generează emoție. Carmen Lidia Vidu este primul regizor din România care a câștigat și GOPO și UNITER. Din 2017 începe colaborarea cu Festivalul George Enescu în calitate de regizoare multimedia. În online, este o puternică voce feministă, un lider de opinie care vorbește despre teme socio-politice, culturale, civice, despre oamenii autentici și locurile pe care le descoperă în documentarele sale.

 

Re:Rise este o organizație alcătuită 100% din voluntari care își donează timpul liber pentru dezvoltarea și propunerea de proiecte și soluții cu scopul limitării impactului viitorului cutremur major.


*Accesul începând cu ora 20:00

**Bilete disponibile online – pe Eventbook.ro și la Agenția de bilete CREART din Piața Alexandru Lahovari 7 (deschisă Joi-Vineri 14:00-20:00, Sâmbătă-Duminică 17:00-20:00)

***Detalii: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

Details

Date:
June 30, 2023
Time:
9:00 pm - 11:00 pm
Cost:
15 lei + taxe
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1721887647.1198 s