Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DOKSTATION – proiecția “Joan Baez: I Am A Noise” @ Grădina cu Filme

September 23, 2023 @ 9:15 pm - 11:00 pm

| 30 lei

DokStation National premiere


Sâmbătă, 23 septembrie 2023, de la ora 21:15, te invităm în Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari 7), la DOKSTATION MUSIC DOCUMENTARY FILM FESTIVAL, la filmul „Joan Baez: I Am A Noise”.


Regie: Karen O’Connor, Miri Navasky, Maeve O’Boyle / USA / 2023 / 1h54min

Distribuție: Joan Baez, Mimi Farina, Bob Dylan, David Harris


Un portret onest și generos al legendei folk & activistei cu o voce incredibilă, care, la vârsta de 82 de ani, continuă să lupte pentru dreptate, documentarul Joan Baez I Am A Noise are forma unui jurnal video.

“A more moving cinematic testament to Joan Baez could not exist. Encore, please!” – Hammer to Nail

“Anyone with an interest in the key artists of the counterculture movement will find much to appreciate here.” – The Hollywood Reporter

Celebră încă de la vârsta de 18 ani, Joan Baez apare pe coperta revistei Time la 21 de ani și este supranumită „Regina Folk” la începutul anilor ’60. Este un reper cultural și o sursă de inspirație pentru o generație întreagă de muzicieni, de la Joni Mitchell și Leonard Cohen, la Bob Dylan și Patti Smith. Dar talentul său este dublat de interesul pentru politică. Cu mult înainte ca activismul să fie la modă printre vedete, Baez și-a folosit influența și convingerile pacifiste pentru a lupta împotriva nedreptăților.

Joan Baez I Am A Noise prezintă un portret psihologic intim al legendarei cântărețe și activiste, bazat pe o arhivă vastă de home movies, jurnale, lucrări de artă și înregistrări audio. Baez este transparentă și onestă în ceea ce privește viața sa, atât pe scenă cât și în afara ei, de la problemele emoționale care o macină și povestea de dragoste din tinerețe, cu Bob Dylan, la lupta pentru drepturi civile, alături de Martin Luther King. O poveste sinceră despre o legendă vie, documentarul este o explorare extrem de personală a vieții unei artiste care nu s-a dezvăluit în totalitate publicului, până acum.


Bilete disponibile online – pe Eventbook.ro

AG

Details

Date:
September 23, 2023
Time:
9:15 pm - 11:00 pm
Cost:
30 lei
Event Categories:
,

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1721790677.1696 s