Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dialoguri culturale @ Teatrelli

March 21, 2019 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Teatrelli vă invită la primul eveniment dintr-o nouă serie de dezbateri, care se concentrează asupra dialogului dintre generații diferite de artiști. Dezbaterile își propun să aducă în atenția publicului doi reprezentanți importanți ai aceluiași domeniu artistic, care s-au confruntat însă cu provocări diferite, formându-se și construindu-și cariera artistică în contexte istorice diferite.

Prima dezbatere este dedicată artei vizuale, avându-l ca moderator pe Răzvan Ion. Invitatele sale sunt Marilena Preda-Sânc și Claudia Brăileanu, pe care le va provoca la o discuție despre feminism în artă, despre cenzură în perioada comunistă versus libertate de exprimare, despre presiunea de a rămâne închistat într-un domeniu al artei vizuale versus libertatea de a experimenta și de a te manifesta artistic, despre modul în care publicul și piața de artă au evoluat de-a lungul timpului, precum și despre utilizarea noilor tehnologii în artă.

Intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile) și se face pe bază de rezervare la numărul de telefon 0735.560.692.

Marilena Preda-Sânc (n. 1955) a expus în numeroase spații și bienale prestigioase din întreaga lume, precum: Canakkale Biennale, Bucharest Biennale, Kultur Kontakt Viena, Ernst Museum Budapesta, Valparaiso Biennale, International Art Center of Kyoto, Fayla Gallery Bruxelles, Galeria Propaganda Varșovia, Kunsthalle Nürnberg, Arhitekturni Muzej Ljubljana etc. Considerată primul artist care a discutat problema feminismului în România, Marilena Preda-Sânc este în egală măsură apreciată drept unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani. Este profesor universitar la Universitatea Națională de Arte București și a fost distinsă cu Ordinul Cultural în Grad de Cavaler.

 

Claudia Brăileanu (n. 1981) a studiat pictura la Universitatea Națională de Arte din București în perioada 2012-2017. În 2016 a obținut o bursă oferită de Academia de Arte din Leipzig. Practica sa artistică recentă include pictură și imagine generată de computer. Evoluând în jurul unui concept extins de pictură, elementele care formează conturul limbajului său vizual sunt linia și patternul (repetiția). În lucrările sale, aceste elemente devin conținut. Prima sa expoziție personală a avut loc în 2017 la Galeria Mobius din București, iar în 2018 a urmat o expoziție la Galeria creart. A participat la expoziții de grup la Galeria Mobius (București, 2017); Victoria Art Center (București, 2017); Gapgap (Leipzig, 2017); HGB Leipzig (2017); Jecza Gallery (Timișoara, 2016); Five Plus Art Gallery (Viena, 2016); Ambasada României în Berlin (2015), The Second International Student Drawing Biennial (Sofia, 2014). Trăiește și lucrează în București.

 

Răzvan Ion este teoretician, curator și manager cultural. A fost profesor asociat la University of California, Berkeley; Lisbon University; Central University of New York; University of London; Sofia University; University of Kiev; etc. Anținut prelegeri și conferințe la diferite instotuții academice și de artă precum Witte de With, Rotterdam; Kunsthalle Vienna; Art in General, New York; Calouste Gulbenkian, Lisbon; Casa Encedida, Madrid etc. Este co-fondator al Bucharest Biennale, Pavilion Journal și Reforma Photo Days (împreună cu Eugen Rădescu). Este profesor la Universitatea București unde predă un curs de gândire critică și studii curatoriale. În 2018 a curatoriat Bucharest Biennale 8 împreună cu Beral Madra. Totodată, coordonează programului expozițional al Galeriei creart.

Details

Date:
March 21, 2019
Time:
7:00 pm - 8:30 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Creart
Piața Lahovari, nr. 7, Bucuresti, România
+ Google Map
creart
Total time: 1718611855.7772 s