Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dezbatere și concert Imago Mundi

January 24, 2019 @ 6:30 pm - 9:00 pm

Evenimentul marchează 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

De la ora 18.30: Dezbatere susținută de acad. prof. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici și dr. Adrian Majuru, care vor aprofunda relația dintre trecut și prezent, pentru a putea aplica soluții situațiilor disfuncționale, pe care le trăim.

De la ora 19.30: Concert al ansamblului Imago Mundi

Concertul Imago Mundi va ilustra unul dintre efectele Unirii Principatelor Române: libertatea de a trece (muzical și vizual) de la un peisaj (românesc) la altul, sub aceeași identitate culturală. Va fi prezentat un repertoriu special: compoziții și aranjamente contemporane inspirate din muzica tradițională a Munteniei, Olteniei și Moldovei – o selecție din proiectele recente ale ansamblului, „Isvor. George Enescu”, „Isvor. Constantin Brâncuși” și „100”. Concertul, cu durata de o oră, va fi comentat vizual prin proiecții video originale mixate în timp real.

Fondat în 2001 de Oana și Daniel Ivașcu, cu o bogată experiență acumulată de-a lungul celor peste 17 ani de existență, ansamblul Imago Mundi a fost primit cu entuziasm la Viena, Istanbul, Estoril, București, Berlin, Riga, Londra, New York, Belgrad, Budapesta sau Tunis.

Imago Mundi atrage deopotrivă publicul interesat de muzica veche, precum şi pe ascultătorii de muzică clasică, jazz sau rock. Imago Mundi se adresează unui public dinamic, care caută alternative la muzica de consum; perspectiva din care este construit discursul muzical este aceea a omului contemporan, care nu expune piese de muzeu, ci cântă o muzică vie; este perspectiva omului influenţat de experienţa urbană, care ascultă jazz, rock, muzică clasică sau electronică deopotrivă, dar pentru care bucuria muzicii este întotdeauna motivată de ce simte, şi nu de ce „se poartă”.

Componență:

Oana Ivașcu – oboi

Daniel Ivașcu – percuție

Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu – cobză, chitară

Raluca Stratulat – vioară

Adrian Buciu– flaute

Andreea Țimiraș – violoncel

Cristian Stănoiu – proiecții video live

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări la numărul de telefon: 0735.560.692 (Casa de bilete Teatrelli).

Details

Date:
January 24, 2019
Time:
6:30 pm - 9:00 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Creart
Piața Lahovari, nr. 7, Bucuresti, România
+ Google Map
creart
Total time: 1716403775.5909 s