Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Creative Fest 2019

July 26, 2019 @ 4:00 pm - July 28, 2019 @ 11:00 pm

| Free

The Rasmus, Dubioza Kolektiv, Das EFX  și Dope D.O.D. la Creative Fest 2019

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează în perioada 26 – 28 iulie 2019, la Romexpo, cea de-a șasea ediție a celui mai mare festival de artă și cultură urbană din București – Creative Fest! Accesul în zilele de festival este liber și se face, începând cu ora 16:00, pe la intrările Romexpo A și B.

Publicul este așteptat zilnic, între orele 16:00 – 23:00, în zonele de graffiti și urban art, extreme sports, food court și la concertele unora dintre cele mai cunoscute trupe românești și internaționale.

CONCERTE

Vineri26 iulie, de la ora 17:30, Vlad Dobrescu, unul dintre cei mai cunoscuți și respectați DJ și MC români, membru fondator al trupei CTC, producător și  muzician, deschide prima zi de festival, fiind urmat de trupa Harlequin_Jack, „the dark side of indie electro rock, care își propune, cu fiecare lansare, să împingă limitele compoziționale și sonore”. Gojira & Planet H va purta publicul printr-o călătorie muzicală cu accente de drum&bass îmbinate cu trap, EDM și dubstep, iar R.O.A., Rise of Artificial, aduce un „Flow de vară” la Creative Fest 2019! Șuie Paparude, îndrăgita trupă românească formată din Michi, MC Bean și Dobrică, aduce sunetul „din difuzoare până-n sânge”, prin cele mai cunoscute piese care i-au consacrat, dar și prin melodii de pe noul album lansat anul acesta.

Sâmbătă27 iulie, începând cu ora 17:00, pe scenă urcă The Sonic Taste, un rock’n’roll duo bucureștean, care „abordează muzica într-o manieră fresh cu influențe variate, de la punk până la blues-rock, la country și chiar la sonorități agresive, menite să aducă un nou vibe în rock-ul românesc”, fiind urmat de trupa Basska, care vine cu un mix de reggae, hip hop și drum and bass. CnM, grupul de alternative-rock format în anul 1999 de către Carmen Dincă (voce) și Emanuel Gheorghe „Fisă” (chitară, clape, producție), revine la Creative Fest cu cele mai cunoscute piese, precum „Plastic” și „Fără Oxigen”, iar Robin and the Backstabbers aduc suflul caracteristic în muzica lor, pe care o descriu drept „pop melodramatic”, un melanj de rock eclectic și versuri moderniste. Seara se încheie cu rockerii finlandezi de la The Rasmus, care ajung în România, la Romexpo, cu turneul european DEAD LETTERS. Solistul Lauri Ylönen declară că „albumul Dead Letters este cel mai important album din istoria The Rasmus”, iar acum, la peste 15 ani de la lansarea acestuia, formația revine pe scenă într-un show live, în care îmbină creativ lumea vizuală cu melodiile lor consacrate.

Duminică28 iulie, începând cu ora 16:45, The Putreds (Macanache Live Band) vin la Creative Fest cu un fusion de rap, funk, rock, jazz, ska și boom bap, urmați de olandezii Dope D.O.D, aclamați pe plan internațional pentru stilul lor care îmbină hip hop-ul clasic cu elemente din genuri electronice, colaborând de-a lungul timpului cu Noisia, Mefjus, The Teddy Killerz, Black Sun Empire, Apashe și mulți alții. Das EFX, legendara trupă americană de hip hop, aduce pentru prima oară în România un show live, în care își vor prezenta stilul caracteristic și rimele complexe, livrate pe ritm rapid și combinate cu numeroase referințe din cultura underground. Programul la scenă continuă cu Subcarpați, „un mix exploziv între muzici tradiționale românești și beat-urile zilei de azi, o combinație eclectică prin care ne reoxigenăm cu folclor românesc, instrumente tradiționale și ritmuri de trip-hop, dubstep, rap sau dancehall”. Ultima seară de festival se încheie cu un concert al bosniacilor de la Dubioza Kolektiv, cel mai în vogă și mai exploziv live-act balcanic al momentului.

EXTREME SPORTS și GRAFFITI @CreativeFest2019

Amatorii de acrobații pe biciclete BMX, trotinete, role și plăci de skateboard vor putea folosi, și anul acesta, un half – pipe de 11 metri lungime, pentru a-și exersa îndemânarea. Cei interesați pot folosi rampa doar dacă sunt dotați cu echipament de protecție (purtarea unei căști de protecție este obligatorie) și după ce acceptă și semnează o declarație pe proprie răspundere, privind riscurile și măsurile de siguranță aplicabile (în cazul minorilor de până în 14 ani, declarația va trebui semnată de unul dintre părinți).

Zona de graffiti ramâne una dintre atracțiile principale ale evenimentului. Un perete de mari dimenisiuni va fi transformat, până la finalul festivalului, într-un mesaj multicolor, care subliniază ideea că arta poate ajuta comunitățile locale să fie mai unite și mai vizibile. Pentru artiștii grafferi, picturile murale sunt instrumentele preferate prin care aceștia își exprimă opiniile și le comunică lumii în care trăiesc. Muralul desenat de artiști va avea peste 60 de metri pătrați, iar pentru realizarea lui vor fi folosite peste 300 de spray-uri colorate. Desenul va fi o reprezentare a unui oraș al creativității, plin de culoare, dominat de muzică, artă stradală și rampe de skate, o metropolă în care comunitățile locale comunică vizual și sonor, într-o armonie totală.

ZONA GASTRONOMICĂ

Publicul participant la festival va putea putea alege dintr-o mulțime de preparate street food și se va putea relaxa în zona lounge. Din oferta van-urilor prezente la Creative Fest, în weekend-ul 26 – 28 iulie 2019, nu lipsesc: burgeri, sandwich cubanos, preparate vegetariene, cartofi prăjiți cu diferite topinguri, tortilla wraps, hot dogs, înghețată, clătite cu umpluturi dulci și sărate, bubble waffles și băuturi calde și reci din cafea, fresh-uri, limonade și cocktail-uri.

Intrarea este liberă.

Detalii pe: http://creativefest.ro și pe www.facebook.com/creativefestivalcool

EVENT: https://urlzs.com/mbsiU

REGULAMENT ACCES: http://creativefest.ro/regulament

ACREDITĂRI FOTO/VIDEO: http://creativefest.ro/acreditari/ 

 

 

Details

Start:
July 26, 2019 @ 4:00 pm
End:
July 28, 2019 @ 11:00 pm
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Romexpo
Bulevardul Marasti, nr. 65-67, Bucuresti, 011465 România
+ Google Map
creart
Total time: 1712986244.7486 s