Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Creative Fest 2017

September 22, 2017 @ 4:00 pm - September 24, 2017 @ 11:00 pm

| Free

Wyclef Jean, Delinquent Habits, Dub Pistols, pe scena Creative Fest 2017

22-24 septembrie 2017, la Romexpo

 

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează în perioada 22-24 septembrie 2017, la Romexpo, cel mai mare festival de artă și cultură urbană din București – Creative Fest!

Pe scena festivalului vor urca nume cu rezonanță din zona hip-hop, reggae și alternative, printre care Looptroop Rockers, Delinquent Habits, Dub Pistols. Deținător al trei premii Grammy, fondatorul legendarei trupe The Fugees, Wyclef Jean va apărea, duminică, 24 septembrie, pentru prima oară în fața publicului din România.

CONCERTE

Vineri, 22 septembrie, de la ora 17:00, trupa Pistol cu Capse deschide festivalul pe ritmurile alerte ale punk-rock-ului, fiind urmată de Grimus, care-i va încânta pe cei prezenți cu un rock alternativ de o energie debordantă. Coma va povesti despre „cel mai frumos loc de pe pământ”, iar Vița de Vie va alunga tăcerea prin cele mai cunoscute piese lansate de-a lungul timpului.

Britanicii de la Dub Pistols vor închide prima seară de festival cu sound-uri tradiționale, vibe-uri de reggae și beat-uri de hip-hop. Cu o activitate de peste 20 de ani, Dub Pistols este unul dintre cele mai importante grupuri engleze ale muzicii electronice, conturând o identitate proprie a subgenurilor big beat, eletronică, alternativ, hip-hop sau dub.

Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 17:15Vlad Dobrescu vs DJ Sauce, doi dintre cei mai apreciați DJ din țară urcă pe scena Creative Fest 2017 pentru un ”back to back” de senzație, urmați de Gojira & Planet H, care ne vor purta printr-o nouă călătorie de ritmuri drum&bass îmbinate cu trap, edm și dubstep. La #CreativeFest un show de senzație vor avea cei de la Culese din Cartier Showcase, care, la granița dintre folclor și ritmuri moderne, de electro și hip-hop, pun preț pe tot ce înseamnă tradițional românesc: SubcarpațiFrații GrimeCred că sunt ExtraterestruArgatu’ și Fantome, împreună pe aceeași scenă, într-un show original.

Looptroop Rockers, trupa de hip-hop din Suedia, cu o experiență de 25 de ani și   Delinquent Habits, faimoasa trupă din Los Angeles încheie cea de-a doua seară la Creative Fest 2017. Autorii unor hit-uri cu milioane de fani precum „Tres Delinquentes” (1991), „Return of the tres” (2001) și „California” (2017) au promis spectatorilor din București un concert electrizant.

Duminică, 24 septembrie, de la ora 17:30Prop Dylan, celebrul artist din Suedia care a lucrat de-a lungul timpului cu DJ Premier, Talib Kweli și Dilated Peoples, deschide ziua a treia la #CreativeFest2017, urmat de instrumentiștii de la Mouse Outfit, care pregătesc un show pe gustul fanilor de hip-hop.

Anul acesta, flow-ul reggae va răsuna pe scena #CreativeFest cu Ziggi Recado & The Force, artiști îndelung așteptați de public să revină în România. Pete Rock & CL Smooth, două legende hip-hop, a căror piesă ”They Reminisce Over You (T.R.O.Y.)” a fost catalogată de către revista Rolling Stone ca fiind una dintre cele mai bune de acest gen ale tuturor timpurilor, concertează în ultima zi a festivalului, urmați de Wyclef Jean!

 

ZONA DE ACTIVITĂȚI URBANE

GRAFFITI

O adevărată desfășurare de forțe va avea loc, pe toată durata festivalului, în zona dedicată artelor grafice. O echipă internațională de artiști grafferi va lucra pentru a picta cu desene spectaculoase o clădire din containere maritime, special concepută pentru această activitate. Cu o înălțime de peste 10 metri și o lungime de aproximativ 25 de metri, „blocul” de metal va fi acoperit complet de imagini până la finalul evenimentului.

Despre Swedish Street Writers, denumirea crew-ului de grafferi suedezi, cunoscătorii fenomenului au auzit, cu siguranță, multe. Robbin și Ola s-au întâlnit pe străzile din Malmo când aveau 15, respectiv 16 ani. De atunci, și-au făcut o misiune din a răspândi „poezia străzii” în tunelurile de metrou de pe tot cuprinsul Europei. Îndemânarea lui Ola în a dezvolta fonturi unice și imaginația lui Robin în crearea de personaje spectaculoase au dat naștere unui proiect artistic de succes.

În paralel, alți reprezentanți ai artei urbane din România își vor demonstra îndemânarea în tehnica aerografului, acoperind în culori un automobil decapotabil. De asemenea, câțiva dintre artiștii specializați în graffiti vor susține ateliere de pictură pentru adolescenți, în cadrul cărora vor realiza desene pe pânze de mari dimensiuni, la care cei interesați vor fi invitați să contribuie. Amatorii de accesorii cu personalitate vor putea să-și coloreze obiectele vestimentare sau gadgeturile preferate în cadrul unor ateliere susținute de artiști plastici români.

EXTREME SPORTS

Un extreme park impresionant, întins pe o suprafață totală de peste 300 de metri pătrați, va fi terenul de „joacă” pentru unii dintre cei mai buni rideri BMX din Europa. Aceștia vor face demonstrații pe toată perioada festivalului, în care vor executa mișcări și sărituri de nivel competițional.

Traseul este unul superior celui de anul trecut, incluzând elemente noi și mai înalte, pentru o creștere a spectaculozității demonstrațiilor: construcții precum funbox și spine, un drop in de 3,5 metri înălțime și mai multe quarter-pipes.

Dat fiind gradul înalt de dificultate a traseului, accesul pe pistă este rezervat doar profesioniștilor selectați anterior.

ZONA GASTRONOMICĂ

Creativitatea culinară este și ea promovată în cadrul festivalului, zona de restaurante mobile având alocată o generoasă suprafață de peste 1.000 de metri pătrați. În cadrul acesteia, cei prezenți vor putea alege dintr-o mulțime de preparate street food din bucătăria internațională, fie se vor putea relaxa în zona lounge, special amenajată în eveniment.

Accesul în zilele de festival este liber și se face, începând cu ora 16:00, pe la intrările Romexpo A și B.

__

Organizatori: Primăria Capitalei, creart

Parteneri: Gambrinus, Aqua Carpatica

Parteneri media: Smart FM, Info Music, Hiphoplive, iConcert, Urban.ro, BlitzTV, Art7, Bucharest City App, Best-event, România Pozitivă, Zile și Nopți, Gratuitor, PRWave.ro, IQool, Calendar Evenimente, Orașul Meu.

Details

Start:
September 22, 2017 @ 4:00 pm
End:
September 24, 2017 @ 11:00 pm
Cost:
Free
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Romexpo
Bulevardul Marasti, nr. 65-67, Bucuresti, 011465 România
+ Google Map
creart
Total time: 1720895794.8203 s