Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Creative Fest 2015: Mos Def în premieră în România!

September 5, 2015 @ 10:00 am - September 6, 2015 @ 11:00 pm

| Free

Artistul de hip-hop Yasiin Bey, cunoscut şi sub numele de Mos Def, va concerta în premieră în România, pe 6 septembrie, la cea de-a doua ediţie a Creative Fest, un festival de artă şi cultură urbană, organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

Cea de-a doua ediție a festivalului de artă și cultură urbană Creative Fest va avea loc în acest an pe  5 şi 6 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală, intrarea fiind liberă.

Timp de două zile, bucureștenii și nu numai sunt așteptați la o serie de evenimente spectaculoase, precum concerte, demonstrații de street dance, grafitti, 3D urban art, space painting, acrobații cu flăcări, freestyle football şi sporturi extreme.

O experienţă vizuală inedită promite Sweet Damage Crew, una dintre cele mai creative şi active echipe din lumea graffiti-ului din România. Artiștii au pregătit vizitatorilor un București aparte, o serie de creații care prezintă capital într-o manieră originală.

După ce a cucerit vestul, fiind prezent la Mondialele de BMX de la Köln, biker-ulAlin Moldovan va da peste cap și audiența de la Creative Fest, iar Alexandru Stan, un nume cunoscut publicului când vine vorba de freestyle football va impresiona printr-o serie de jonglerii cu mingea în moduri cât mai variate.

Iubitorii sporturilor extreme vor avea la dispoziție o rampă special pe care o vor putea folosi în voie pentru cascadorii și alte exerciții de adrenalină.

Legile fizicii și ale anatomiei vor fi sfidate de Trupa Frequency, alcătuită din opt băieţi plini de energie și pasionați de breakdance, care au câștigat prima ediție a show-ului România Dansează.

Doi prieteni ai festivalului, Daniel Relenschişi Zoltan Martonosşi-au propus să cucerească publicul şi anul acesta. Daniel Relenschi (27 de ani) este artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asphalt şi primul pictor din lume care a reuşit să facă primul tablou 3D în ulei. A pictat aproximativ 2000 de tablouri pânăa cum,iar Creative Fest 2015 îi dă artistului ocazia să-şi etaleze talentul din nou. Picturile 3D pe asfalt sunt şi specialitatea lui Cristian Trucă, un alt nume care completează lista artiştilor de artă urbană prezenţi pe 5 şi 6 septembrie în Parcul Izvor. Zoltan Martonos va fi și el prezent la Creative Fest, cu demonstrații spectaculoase de space painting.

Scena centrală a Creative Fest este dedicată şi în acest an artiștilor din zona muzicală. Yasiin Bey a.k.a.Mos Def, Onyx, una dintre cele mai cunoscute formații de hardcore rap, Șuie Paparude, Robin & The Backstabbers, DOC & Vlad Dobrescu feat. Cedry2k & Carbon, Gojira& Planet H, Professor P & DJ Akilles (Suedia), Les Elephants Bizarres, Grimus, Basskași Tony Baboon Band vor oferi concerte explozive la Creative Fest.

Unul dintre highlight-urile evenimentului de anul acesta este artistul Yasiin Bey, cunoscut şi sub numele de Mos Def, care va susţine, în premieră, un show în România, la cea de-a doua ediție a Creative Fest. Line-up-ul celor două zile de festival va fi completat de Șuie Paparude, Robin & The Backstabbers, DOC & Vlad Dobrescu feat. Cedry2k & Carbon, Gojira & Planet H, Professor P & DJ Akilles (Suedia), Les Elephants Bizarres, Grimus, Basska și Tony Baboon Band.

Pe numele său real Dante Terrell Smith, Yasiin Bey este originar din Brooklyn, New York, și, începând cu vârsta de șase ani, acesta a cochetat cu actoria și muzica, urmând un liceu de profil. Şi-a început cariera muzicală în 1994, sub numele de Mos Def, dar a cunoscut succesul în anul 1998, fiind considerat unul dintre cei mai importanți rapperi atât de adepții genului muzical, cât și de critici.

Primul contact cu muzica l-a avut în anul 1994, când a format grupul rap Urban Thermo Dynamics (UTD). În 1996, Mos Def decide să înceapă o carieră solo și înregistrează melodii pe albumele unor formații cunoscute, precum Da Bush Babees și De La Soul. Apoi, la finalul anului 1996, lansează primul său single, intitulat „Universal Magnetic”, melodia ajungând în topurile importante dedicate muzicii rap underground. La începutul anului 1997, Mos Def își schimbă numele de scenă în Yasiin Bey și, împreună cu Talib Kweli, formează grupul muzical Black Star.

După succesul pe care l-a înregistrat alături de Talib Kweli, Yasiin Bey decide să continue cariera solo și lansează în 1999 albumul „Black on Both Sides”. Succesul său a continuat cu „The New Danger”, un album foarte bine primit de iubitorii genului muzical. Albumul a debutat pe locul 5 în topul Billboard, iar melodia „Sex, Love & Money” s-a numărat printre nominalizările Grammy Awards 2005, la categoria „Best Urban/Alternative Performance”.

Totodată, Yasiin Bey este cunoscut ca actor, având peste 40 de roluri în cariera sa. La vârsta de 14 ani, acesta a apărut în filmul „God Bless the Child”, care a fost lansat în 1998 pe ABC. De asemenea, a avut roluri în „The Cosby Mysteries”, “Something the Lord Made”, “Next Day Air”, “16 Blocks”, “Be Kind Rewind”, “Jaf în stil italian/ The Italian Job” și „Brown Sugar”. Un alt rol important al rapperului american a fost cel din serialul “Dexter”, unde l-a interpretat pe Brother Sam.

Creative Fest este un festival cu intrare liberă, care urmărește să se poziționeze ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale urbane din România, prin promovarea capacităților creative ale mediului artistic tânăr din București și prin oferirea unei platforme de exprimare vizibilă pentru tinerii creativi din Capitală.

Details

Start:
September 5, 2015 @ 10:00 am
End:
September 6, 2015 @ 11:00 pm
Cost:
Free
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Parcul Izvor
Bucuresti, România
+ Google Map
creart
Total time: 1718965897.4237 s