Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Concerte: RADU VÂLCU QUINTET & ALMA NICOLE W. JACOB – TRUPE SELECTATE LA OPEN CALL NEW BAND IN TOWN

August 29, 2021 @ 8:00 pm - 11:00 pm

Duminică, 29 august 2021, de la ora 20:00, vă invităm în Grădina cu Filme la concertele Radu Vâlcu Quintet și Alma Nicole w. Jacob, trupe care au fost selectate în cadrul Open call-ului New Band in Town @ Grădina cu Filme – Cinema & More de către juriul format din Cristian Busuioc, Marius Chivu, Vlad Conovaru.
RADU VÂLCU QUINTET – ora 20:00
Cvintetul creat de Radu Vâlcu are succes. Concertele pe care grupul le-a susţinut din 2018 și până în prezent au fost, în majoritate, sold out. Prin aceasta, publicul validează demersul lor artistic și, de asemenea, exprimă clar necesitatea ca astfel de iniţiative să existe. Radu Vâlcu (chitară), Mihai Balabaș (vioară, live electronics), Andrei Petrache (pian) și Răzvan Florescu (vibrafon, percuţii tradiţionale) – cărora li se adaugă în prezent Alexandru Badea (tobe) – și-au dorit să genereze un organism artistic prin intermediul căruia să-și poată exprima deopotrivă creativitatea componistică și talentul de interpreţi.
Albumul de debut RVQ, „Daydream”, este spaţiul unde experienţa de până acum a grupului este filtrată și transformată într-o muzică inteligentă, explozivă emoţional și deja matură la nivel de scriere și structură. Compoziţiile originale devin inima grupului, locul care generează identitatea sa sonoră. Cu inspiraţie din jazz, fusion, muzică clasică, world music sau din creaţia unui artist ca brazilianul Egberto Gismonti, „Daydream” propune, de fapt, o manieră proprie de a înţelege muzica, iar grupul se regăsește în sensibilitatea îndreptată asupra spaţiului timbral și aprofundarea universului armonic.
Pentru RVQ, septembrie 2020 a însemnat o dublă premieră: lansarea albumului și primul turneu naţional – un pas esenţial pentru o trupă cu atâta energie în concerte. În câţiva ani speră să se adreseze unui public internaţional. Abia după ce descoperi muzica lor îţi dai seama că o așteptai demult.
ALMA NICOLE w. JACOB – ora 21:00
Actriță și muzician cu o experiență de peste 20 de ani, Alma Nicole a cântat în fața a milioane de oameni, ajungând în finala show-ului Vocea României 2018. De atunci își concentrează tot timpul și creativitatea în direcția lansării primului ei album indie-pop, cu influențe folk și dream pop. 2020 a fost anul lansării primului single – „The Reason”.
În luna septembrie, publicul a avut parte de o proiecție „first-look” a videoclipului, urmat de un concert live sold out. Clipul a câștigat premii la festivaluri de film în SUA, Suedia, Spania, UK, Macedonia, Slovacia, Germania, Cehia. În noiembrie a urmat piesa „Stuck to You”, care s-a bucurat de un material video special, filmat într-o căsuță din copac în inima Transilvaniei. În toamna acestui an urmează lansarea piesei „You Are”, însoțită de un videoclip atmosferic filmat în Scoția înaintea pandemiei.
Alma Nicole creează identități noi pentru piese deja cunoscute precum: „Wicked Game”, „Toxic”, „Amazing Grace” și multe altele.
JACOB – aka Ciprian Iacob – este compozitor de muzică de film cu o experiență de 10 ani în industrie, câștigată prin numeroase proiecte de succes în România, Marea Britanie, Franța și Statele Unite. Compozițiile sale au fost promovate în cadrul unor festivaluri internaționale din Londra, Glasgow, Franța (Cannes), Los Angeles și New Delhi.
La TEDx Cluj a creat o experiență unică pe care a preschimbat-o într-un connecting the dots prin muzică live, film și tehnologie. În 2014 și 2016 Ciprian colaborează cu Hans Zimmer pentru seria concertelor „The Masterpiece”, un proiect care a implicat nume de top din industrie, cum ar fi Tina Guo, Thomas Bergersen sau Uyanga Bold.
__
Accesul se face cu respectarea normelor de protecție sanitară, începând cu ora 19:00.
*Bilete disponibile pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART – https://eventbook.ro/…/bilete-new-band-in-town-radu…
**Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a achiziționa bilet: www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema

Details

Date:
August 29, 2021
Time:
8:00 pm - 11:00 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1719018565.8646 s