Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Concert Viorica și Ioniță cu Taraful din Clejani @Toamna în bucate 2015

October 9, 2015 @ 7:30 pm - 9:00 pm

| Free

Astăzi, de la ora 19:30, în Grădina cu filme – Cinema & More din Lahovari nr. 7, la evenimentul Toamna în bucate, vor urca pe scenă Viorica si Ionita din Clejani. Vă așteptăm cu mic, cu mare, e o mare sărbătoare! Intrarea este liberă, iar rezervări se fac la numărul de telefon 0744723462.

Vor prezenta un „recital special de muzică veche românească, cântece nemuritoare, scoase din lada de zestre, vechi de sute de ani. Dincolo de frumusețea și bogăția emoțională a cântecelor, de importanța lor culturală și istorică, de virtuozitatea instrumentiștilor și vocea unică a Vioricăi de la Clejani, care au primit aprecierile lumii întregi, unicitatea acestui recital de muzică veche românească constă în traseul muzical parcurs întocmai, de la cântatul la fir de păr de cal, cobză și țambal mic, care însuflețeau serbările domnești sau petrecerile boierești din vremea fanarioților, al căror invitat de seamă era Anton Pann, la taraful de azi, cu viori și suflători, care însuflețește trăitorii secolului XXI, fie ei celebrități sau oameni de rând.

Recitalul „Zaiafet și Muzichie” reconstituie, prin cântec, cu migală și har, lumea satului, osatura pe care s-a construit spiritualitatea și istoria poporului român, cu tradiții și obiceiuri ritualice legate de ciclurile vieții.

În lada de zestre a Clejanilor se regăsesc bijuterii muzicale autentice, pe care patina timpului le-a făcut și mai prețioase. O parte dintre ele au fost scoase la lumină, altele așteaptă încă cel mai potrivit moment pentru a fi prezentate marelui public.”

 

Details

Date:
October 9, 2015
Time:
7:30 pm - 9:00 pm
Cost:
Free
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1718824498.9789 s