Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Concert TREI PARALE – România. 100 de minute

December 1, 2018 @ 7:00 pm - 8:30 pm

În data de 1 Decembrie, în acest an special al Centenarului Marii Uniri, Teatrelli vă propune un concert al grupului Trei parale. De-a lungul celor 100 de minute, publicul va fi purtat într-o călătorie sonoră prin toate regiunile etnografice ale României de acum 100 de ani.

Partea muzicală va fi însoțită de explicații și povestiri redate de Florin Iordan, etnomuzicolog în cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti și coordonator al formației.

În alcătuirea repertoriului și conturarea stilului interpretativ, membrii grupului Trei parale se bazează pe diferite modalităţi de cercetare: expediţii prin sate, colaborări cu bătrâni muzicanţi, ascultarea unor înregistrări vechi de teren, realizate de Constantin Brăiloiu sau Bela Bartok, documentarea din diverse volume de folclor muzical sau studiul unor transcripţii de secol al XIX-lea (A. Pann, G. Ucenescu, D. Vulpian, etc.). Totodată, grupul foloseşte instrumente vechi, aproape dispărute în mediul tradiţional şi extrem de puțin puse în valoare în lumea contemporană urbană: diverse fluiere (fluierul ciobănesc, cavalul, fluierul fără dop, fluierul gemănat, tilinca), cobza, viela, drâmba, diverse instrumente de percuţie (toba, vuva, daireaua). Modalităţile de tratare pot oscila de la redări foarte scrupuloase până la interpretări cât se poate de libere.

Pe lângă participări la importante festivaluri, muzica grupului Trei parale este prezentă pe coloana sonoră a unor filme ca Aferim! (2015) sau Kyra Kyralina (2014).

Membrii grupului Trei parale:

Florin Iordan: cobză, fluiere (fluier, caval, tilincă), cimpoi, tambură (saz), ţiteră

Daniel-Mircea Pop: voce, fluiere (fluier, tilinca, caval), percuţie

Mihai Balabaş: vioară

Beatrice Iordan: cobză

Biletele pot fi achizitionate de aici:

bilete-button

Details

Date:
December 1, 2018
Time:
7:00 pm - 8:30 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Creart
Piața Lahovari, nr. 7, Bucuresti, România
+ Google Map
creart
Total time: 1718612180.0168 s