Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Concert iarba Fiarelor – Lansare Album ,,SLOBOD” @ Grădina cu Filme

July 22, 2023 @ 9:00 pm - 11:00 pm

| 40 lei + taxe
🗓 Sâmbătă, 22 iulie 2023, de la 🕘 ora 21:00, te invităm în 📍 Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari 7) la 🎶 concertul de lansare a noului album al trupei iarba Fiarelor, numit ,,Slobod”.

➡️ ,,Slobod”, al doilea album iarba Fiarelor este o manifestare de eliberare a muzicii omenești. Materialul este conceput să reprezinte un fel de new age nelalocul lui pe care muzica din România nu a avut ocazia să-l trăiască la timpul cuvenit, concomitent cu alte culturi.

💬 „În timp ce românii de toate etniile erau închiși cuminți în țară, afară avea loc mișcarea new age prin care se înțelege o formă evoluată a muzicilor folk și/sau populară. Folkul de la anglo-saxoni și muzica populară de pe linia latină sunt una și aceeași muzică – nu de petrecere, nu de pahar, nu de masă, ci de oameni buni. Etno, la fel. Dar toate aceste denumiri au fost corupte prin folosirea lor în contexte neadecvate.

În România, muzica populară a fost secționată de folkul cenaclului de oraș, pentru a aparține țăranilor. Însă acum a venit vremea, vorba aia, să ne preumblăm cu sloboda și să aducem cântare din gură slobodă și aspră la vorbă, dintr-o oază de libertate în care muzica poate fi exprimată fără constrângeri sau limitări.”
__
ℹ️ Despre iarba Fiarelor
Trupa iarba Fiarelor s-a lansat în 2018, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. În paralel cu apariţiile live, iarba Fiarelor a înregistrat primul album de studio – Desculţ, material care a fost lansat în iunie 2020.
🌱 În mitologie, iarba fiarelor este o plantă misterioasă care descuie lacăte.
Fiarele din numele de iarba Fiarelor, scris cu i mic și F mare, se referă atât la fiarele pădurilor, cât și la fiarele metalice. Legenda spune că înţelegi graiul necuvântătoarelor dacă intri în posesia miraculoasei plante, dar și că planta mitologică îţi dăruiește puteri supranaturale, invincibilitate în faţa armelor, capacitatea de a descuia lacăte și de a evada.


🟢 Accesul începând cu ora 20:00
🎟 Bilete disponibile pe https://eventbook.ro/…/bilete-gradina-cu-filme-concert… și la Agenția de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari 7)

Details

Date:
July 22, 2023
Time:
9:00 pm - 11:00 pm
Cost:
40 lei + taxe
Event Categories:
,

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1716403634.7558 s