Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CONCERT – DAMIAN DRĂGHICI: „MEDITAȚII LĂUTĂREȘTI” @ Grădina cu Filme

September 17, 2022 @ 8:30 pm - 10:00 pm

| 60 lei + taxe
Sâmbătă, 🗓 17 septembrie 2022, de la 🕣 ora 20:30, la 📍 Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari 7), Damian Drăghici prezintă noul său proiect – „MEDITAȚII LĂUTĂREȘTI”. 🎶

🌙 Damian Drăghici prezintă de această dată muzica lăutărească într-un nou concept! El va interpreta piese vechi lăutărești într-un set up instrumental inedit: Damian Drăghici, atât cu vocea, cât și cu naiul și cajonul, acompaniat de Aurel Gheorghe la pian, Mugur Borcea la vioară, Pancirel Constandache la trompetă și Adrian Flautistul la contrabas.

🌙 Proiectul este menit să înflorească acest gen muzical, rupt din sufletele oamenilor care au dus mai departe tradiția cântecului și muzicii lăutărești. „Muzica cu care am crescut, muzica care ne-a învățat de mici copii cum să fim dezinhibați, muzica care ne-a arătat cum părinții noștri și familiile noastre se pot transforma atunci când o ascultă și ce poate scoate din sufletul lor. Acesta este jazz-ul nostru românesc așa cum bebop-ul este muzica lăutărească a americanilor. Respect robilor lăutari care urlau și plângeau de durere fără ca ei să fie conștienți că bocetul lor va fi apreciat și iubit după sute de ani.” – Damian Drăghici

◾️ DAMIAN DRĂGHICI ar putea reprezenta, cu ușurință, definiția sentimentului de uimire, de încurcătură în gânduri, de bruiere a simțurilor, în cel mai bun și profund sens. Este un muzician desăvârșit, ce poate îmbina diverse și numeroase stiluri muzicale, într-un ansamblu sonor sofisticat. Și-a început cariera muzicală încă de la 3 ani, prin traiectoria deja scrisă și urmată de familia sa, conform datinilor sociale țigănești (și nu numai), studiind țambalul, pianul, toba, basul și altele. La 10 ani, bunicul său îi face cunoscut naiul, instrumentul profetic, cel care l-a și consacrat pe Damian Drăghici.

◾️ Din adolescență, și-a creat propriul drum, intuindu-și măreția și prin talentul de compozitor. Precum un dictando în modelarea propriei vieți, a fugit din țară la 18 ani, să se descopere prin suișuri și coborâșuri. Ajungând în Grecia, strălucește suficient de tare încât să fie descoperit. La scurt timp după, îi este oferită o bursă integrală de studiu la Berklee College of Music din Boston, U.S.A. De aici, universul întreg s-a transformat. Și-a ales calea, poate neștiind, prin vocea generațiilor de muzicieni din familia sa.

◾️ Damian Drăghici este primul român care a absolvit Berklee College of Music din Boston – Magna Cum Laude. Alături de Sony Music, devine cunoscut și celebru în Europa, apoi la nivel mondial. Între 1993-2019 înregistrează peste 20 de albume solo, interpretând diferite stiluri muzicale, folclor, pop instrumental, new age, world music și muzică jazz la nai. A fost artist invitat pe albumul “Winter solstice”, aparut în 2006 și premiat cu un premiu Grammy.

◾️ A cântat pe mari scene ale lumii, alături de Joe Cocker, Zucherro, Cyndi Lauper, James Brown si Shaggy. În 2006, creează proiectul „Damian & Brothers” cu care lansează mai multe albume – „Filarmonika Romanes – Magdalena”, „Gypsy Rock: Change or Die” , „RoManiac”, alături de alți 24 de artiști consacrați în România și susține peste 600 de concerte.

◾️ În 2001, susține un concert de excepție, în Piața Constituției, pe o scenă gigantică de 828 m2 – „Damian’s Fire”, la care participă 150 de muzicieni, membri ai London Symphonic Orchestra, și adună peste 70.000 de spectatori. (www.damiandraghici.ro)
__
🟣 Accesul începând cu ora 19:30
🎟 Bilete disponibile online – https://eventbook.ro/…/bilete-gradina-cu-filme-damian…
🎟 și la Casa de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari 7 – deschisă Lu-Vi 14:00-19:00 / Sâ-Du 16:00-19:00)

Details

Date:
September 17, 2022
Time:
8:30 pm - 10:00 pm
Cost:
60 lei + taxe
Event Categories:
,

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1718901290.867 s