Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CINEFEMINA – Cei visați / The Dreamed Ones @ Grădina cu Filme

June 29, 2021 @ 9:00 pm - 11:00 pm

Vă rugăm să țineți cont de faptul că, în conformitate cu normele în vigoare, accesul în Grădina cu Filme – Cinema & More este permis doar persoanelor:
• care prezintă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
• care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
• care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol.
Regulamentul va fi actualizat de îndată ce se vor modifica măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
__
Marți, 29 iunie, de la ora 21:00, în cadrul primei ediții a Festivalului Cinefemina, vom proiecta filmul „Cei visați”/”The Dreamed Ones” (Die Geträumten), producție Austria, în regia lui Ruth Beckermann, cu Anja Plaschg și Laurence Rupp.
Cinefemina este un omagiu adus femeilor din industria cinematografică (regizoare, scenariste, producătoare) care au contribuit prin munca lor la transformarea industriei într-un loc care promovează egalitatea de gen.
Prima ediție a Festivalului Cinefemina este realizată cu participarea a 9 membri EUNIC (Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Delegația Wallonie – Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Goethe, Institutul Polonez) și va aduce în prim plan 8 creații cinematografice. Grădina cu Filme – Cinema & More este partener al festivalului și va găzdui toate proiecțiile din cadrul acestei prime ediții.
Sinopsis:
„Povestea de dragoste dramatică, extatică, dar și infinit de tristă dintre Ingeborg Bachmann și Paul Celan începe în 1948, când ea are 22 de ani, iar el are 27 de ani. Finalul istoriei – sinuciderea lui Celan la Paris, în 1971. Pentru Bachmann, el este iubirea vieții ei, chiar dacă nu va înceta niciodată să-l vadă ca pe un străin și chiar să se teamă uneori de el. El provine dintr-o familie evreiască din Cernăuţi, părinții lui fiind victime ale Holocaustului, în timp ce ea creşte într-un mediu național-socialist. În Carintia natală, Bachmann a avut prea puțin de-a face cu realitatea războiului și a persecuțiilor.
Iubirea și prietenia – dar și îndoielile și despărțirile – se întrepătrund în relația lor care va dura o viaţă și, într-un moment de îndoială, Bachmann întreabă: „Suntem doar cei visați?”. Cei doi poeți, Ingeborg Bachmann și Paul Celan, s-au cunoscut în Viena postbelică. Schimbul lor dramatic de scrisori este pretextul filmului documentar. Doi tineri actori se întâlnesc într-un studio de înregistrări pentru a citi aceste epistole. Tumultul emoțiilor, jocul proximităţii și distanței, al fascinației și fricii, îi captivează. Totodată, se bucură fiecare de compania celuilalt, se ceartă, fumează, discută despre tatuajele lor și despre muzica preferată.”
__
„Cei visați”/”The Dreamed Ones” (Die Geträumten)
Dramă /2016 /Austria
Durată: 1h 29 min
Regizor: Ruth Beckermann
Actori: Anja Plaschg, Laurence Rupp
__
Accesul începând cu ora 20:00
*Bilete disponibile la casa de bilete CREART și pe Eventbook: https://eventbook.ro/…/bilete-cinefemina-cei-visati…
**Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a achiziționa bilet: www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema

Details

Date:
June 29, 2021
Time:
9:00 pm - 11:00 pm
Event Category:

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1719145362.2852 s