Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucharest International Dance Film Festival #9: Clusters – POLITICAL MOTHER & SILVER VEILED @ Grădina cu Filme

September 9, 2023 @ 9:00 pm - 11:00 pm

| 25 lei + taxe
BIDFF Exchange

🗓 Sâmbătă, 𝟵 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, de la 🕘 ora 21:00, te invităm în 📍 Grădina cu Filme (Piața Alexandru Lahovari 7), la 🎥 𝗕𝘂𝗰𝗵𝗮𝗿𝗲𝘀𝘁 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗗𝗮𝗻𝗰𝗲 𝗙𝗶𝗹𝗺 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 #𝟵: 𝗖𝗹𝘂𝘀𝘁𝗲𝗿𝘀, la 𝙋𝙊𝙇𝙄𝙏𝙄𝘾𝘼𝙇 𝙈𝙊𝙏𝙃𝙀𝙍 & 𝙎𝙄𝙇𝙑𝙀𝙍 𝙑𝙀𝙄𝙇𝙀𝘿.

🌙 Bucharest International Dance Film Festival aduce în premieră la Grădina cu Filme coregrafia care l-a făcut celebru pe coregraful israelian de renume mondial Hofesh Shechter. Filmat chiar de Shechter, filmul “𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗠𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿: 𝗧𝗵𝗲 𝗙𝗶𝗻𝗮𝗹 𝗖𝘂𝘁”, este descris de The Guardian ca “o lucrare fundamentală care se dezlănțuie cu forța unui pumn”. În deschiderea proiecției, prezentăm lucrarea duetului coregrafic italian Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi — 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗲𝗿 𝗩𝗲𝗶𝗹𝗲𝗱. Considerați unii dintre cei mai inovatori tineri creatori de dans, coregrafii italieni transformă ampla lor cercetare despre simbolul steagului într-un film de dans de o frumusețe rară. Cele două lucrări au un puternic subtrat politic și o dinamică uluitoare, care te imersează instant în universul creatorilor.

🎬 𝗦𝗜𝗟𝗩𝗘𝗥 𝗩𝗘𝗜𝗟𝗘𝗗
23’23”, 2021, DE/IT
Regia și coregrafia: Ginevra Panzetti, Enrico Ticconi
“Silver Veiled” este o lucrare video inspirată de coregrafia dipticului “AeReA | Ara! Ara!”, un dialog între dans și arhitectură. Simbolul steagului este central pentru coregrafii Ginevra Panzetti și Enrico Ticconi. O serie de dezveliri se desfășoară dinamic, evocând strânsa și vechea legătură dintre două obiecte textile, steagul și giulgiul. Eliberat de țesătura steagului, blazonul se transformă într-un mâner și un brand în același timp, amintind de sigiliul de ceară din vremurile antice. În locul prădătorilor măreți și temuți, adesea folosiți ca embleme heraldice ale puterii, cum ar fi vulturul sau leul, simbolul provine din ciocul unui papagal – o pasăre care poate imita și repeta fraze și cuvinte, ignorând conținutul și efectele lor.

🎬 𝗣𝗢𝗟𝗜𝗧𝗜𝗖𝗔𝗟 𝗠𝗢𝗧𝗛𝗘𝗥: 𝗧𝗛𝗘 𝗙𝗜𝗡𝗔𝗟 𝗖𝗨𝗧
36’12”, 2021, UK
Regia și coregrafia: Hofesh Shechter
“Political Mother”, celebrul spectacol al lui Hofesh Shechter, explodează pe ecran sub forma unui scurtmetraj radical, neînfrânat și electrizant. Din spatele camerei, Shechter aduce arhitectura impunătoare și spațiile intime ale Centrului de Arte Battersea în centrul atenției, scufundând publicul într-o lume fragilă de emoții brute. În “Political Mother: The Final Cut”, Shechter forează dincolo de spectacolul original, aducând pe ecran o energie de dans proaspătă, pe fundalul animațiilor lui Shay Hamias și interpretării celor mai tineri membrii ai companiei coregrafului, o nouă generație de dansatori de clasă mondială.

🟢 Accesul începând cu ora 20:00

🎟 Bilete pe https://eventbook.ro/…/bilete-bidff-political-mother… și la Agenția de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari 7, deschisă Joi – Vineri 14:00 – 20:00, Sâmbătă – Duminică 17:00 – 20:00).
ℹ️ Mai multe informații: www.bidff.ro

Details

Date:
September 9, 2023
Time:
9:00 pm - 11:00 pm
Cost:
25 lei + taxe
Event Categories:
,

Organizer

Creart
Phone:
021 318 3804
Email:
Website:
http://creart.ro

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1716409404.0246 s