Acasă » Ateliere de Creatie » De 1 Iunie, copiii au creat echipa de fotbal a balenelor

De 1 Iunie, copiii au creat echipa de fotbal a balenelor

 De 1 Iunie, copiii au participat la atelierul de creație și meșteșugărit organizat de Smiles Bags în parteneriat cu creart, Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, ce a avut loc la Vila creart din Satul Francez, București.

În cadrul atelierului intitulat Jucărie cu poveste – Imaginează și creează au participat copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, împreună cu părinții lor. Copiii au avut ocazia să creeze o jucărie din piele, ce le-a fost oferită cadou la final. Scopul atelierului  a fost acela de a invita copiii să își imagineze și să creeze singuri un obiect în colaborare cu părinții lor, într-un cadru relaxat, de poveste…

A fost odată ca niciodată, un puiuț de balenă pe care îl chema Cico. El locuia în Brazilia, aproape de plaja cu recifuri. Plaja cu recifuri nu era o plajă obișnuită, acolo se adunau copiii balenă din tot oceanul, să joace fotbal. Credeați că balenele nu joacă fotbal?

Și cum în iunie începe Campionatul European de Fotbal 2016, Cico și cu prietenul lui Maco au hotărât să își facă propria lor echipă de fotbal, cu care să participe la campionat. Dar unde să găsească atâția puiuți de balenă? Așa că au cerut ajutorul copiilor prezenți la eveniment!

Copiii au fost invitați să lipsească, să coasă și să decupeze pentru a crea o jucărie din piele în formă de balenă, experimentând astfel acest meștesug. Materialele folosite, pielea de capră, ața cerată și acul bont, specifice prelucrării în pielărie, le-au oferit tuturor o idee despre această artă. Participanții mici nu i-au lăsat nici o clipă pe părinți să preia ei meșteșugăritul, ci și-au dorit să facă totul cu mânuțele lor. Atelierul s-a încheiat cu completarea certificatului de botez al puiuților de balenă și înscrierea în echipa de fotbal a lui Cico.

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713218229.7254 s