Acasă » Noutati » COOLsound în Turneu de Ziua Culturii Naționale la CREART

COOLsound în Turneu de Ziua Culturii Naționale la CREART

COOLsound în turneu – Tineri muzicieni români se prezintă este un concert care va avea loc în spațiul Teatrelli (Piața Alexandru Lahovari nr. 7) cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, în data de 13 ianuarie 2022, ora 19:00. Acesta este un preambul al turneului pe care tinerii artişti protagonişti ai proiectului îl vor susţine la Expoziţia Mondială din Dubai – Expo 2020, în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2022. Proiectul este realizat de Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti în colaborare cu Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – CREART, iar conceptul este propus de Asociaţia Culturală Pro Contemporania.

COOLsound este un concept de prezentare a modului mereu suprinzător în care tinerii artiști înțeleg să își asume actul artistic, de sensibilizare și de aducere la cunoștința publicului de toate vârstele a noilor moduri inovatoare în care tinerii din România reușesc să atingă cele mai înalte niveluri de performanță artistică.

Pe scena de la Teatrelli vor evolua Cvartetul Outis, compus din David Ursei, Francisco Ramonda – vioară, Mihai Todoran – violă şi Victor Sandu – violoncel, pianiştii Iulian Ochescu şi Andrei Petrache,  flautistul Ștefan Diaconu şi chitarista şi vocalista de jazz Mădălina Petre.

Programul artistic va cuprinde viziuni proaspete și abordări curajoase ale unor piese de mare popularitate din repertoriul românesc și universal, care vor fi prezentate în evenimentul de la Bucureşti şi reluate apoi la Expo 2020 Dubai. Cvartetul Outis va prezenta piese populare românești în aranjament pentru cvartet de coarde, iar membri ai acestuia alături de pianistul Iulian Ochescu vor cânta Béla Bartók – Şase dansuri româneşti pentru vioară şi pian, George Enescu – fragmente din Suita pentru pian solo op. 10 în re major şi Paul Constantinescu – Cântec vechi pentru violoncel şi pian. Seara va continua cu un program prezentat de Mădălina Petre – chitară şi Ștefan Diaconu – flaut cu miniaturi de Heitor Villa-Lobos, Astor Piazzolla şi Leo Brower.

Concertul promite un final surprinzător, în care Mădălina Petre va apărea atât în calitate de vocalistă, cât şi de chitaristă, alături de flautistul Ștefan Diaconu şi de pianistul Andrei Petrache, interpretând piese celebre din repertoriul românesc precum Iubirea noastră-i o vioară de Richard Oschanitzky, Octombrie de Johnny Răducanu (versuri și aranjament Mădălina Petre), Inimă nu fi de piatră de Edmond Deda, Iubirea noastră nu are apus de Titel Popovici, Mână birjar de Radu Teodorescu şi Dor de viață de Aura Urziceanu.

Proiectul a luat naştere ca urmare a dificilei perioade a pandemiei, de care tinerii artişti au fost puternic afectaţi, ceea ce nu i-a împiedicat să fie premianţi ai unor prestigioase concursuri internaţionale sau implicaţi în proiecte culturale de anvergură atât în țară, cât și în afara granițelor. Toate aceste nume sunt ale unor tineri care îşi desfăşoară activitatea ca artişti independenţi, evoluând pe bază de proiect, statut puternic afectat de trecerea prin pandemie.

Turneul acestor tineri talentaţi la EXPO 2020 Dubai va întregi în mod fericit o reprezentare românească de forță, care a dat o personalitate distinctă și o inconfundabilă culoare prezenței României în acest proiect de nivel mondial, la care aproape 200 de națiuni au contribuit cu tot ceea ce au mai reprezentativ.

Concertul din 13 ianuarie 2022 de la Teatrelli este un semn de speranţă, de încredere în viitor, în puterea muzicii de a genera optimism şi de transforma destine.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721877177.7349 s