Acasă » Stiri » Comunicat de presă – Informare privind eroarea de scriere în expoziția Arhitectura Centenarului

Comunicat de presă – Informare privind eroarea de scriere în expoziția Arhitectura Centenarului

Comunicat de presă

Interes general

Informare privind eroarea de scriere în expoziția Arhitectura Centenarului

Având în vedere sesizările primite de către Primăria Municipiului București și creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, ce au ca obiect transmiterea unor informații cu privire la expoziția Arhitectura Centenarului, organizată în perioada 4 – 18 mai 2018, în pasajul din Piața Universității, vă aducem la cunoștință următoarele:

creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București a realizat expoziția „Arhitectura Centenarului”, dedicată Centenarului Marii Uniri, care a avut vernisajul pe 4 mai 2018, în pasajul din Piața Universității. Proiectul a fost coordonat de către designerul Radu Miu-Vișan, responsabil de grafica expoziției, alături de curatoarea Ana-Daniela Sultana și constă în 50 de panouri ilustrate, 10 interviuri filmate și 20 de bannere menite să îmbrace stâlpii din pasajul din Piața Universitatii, completând, prin atmosfera pe care o redau, conceptul expozițional.

Astazi, 18 mai 2018, ultima zi în care expoziția mai poate fi vizitată în pasajul din Piața Universității, a fost semnalată o regretabilă greșeală de tehnoredactare, după cum declară coordonatorul Radu Miu-Vișan, episcopul Iuliu Hossu fiind numit eronat, într-unul dintre textele de prezentare, „Emil Hossu”. Această eroare este una de editare grafică și tehnoredactare, care va fi corectată în itinerariile viitoare ale expoziției, prin refacerea panoului. Grafica panoului a fost deja modificată în urma sesizărilor, ca primă măsură luată de organizatori. De asemenea, menționăm că pe materialul video ce însoțește expoziția, care rulează pe plasmele din pasajul din Piața Universității, numele episcopului Iuliu Hossu apare scris corect de fiecare dată când este precizat.

Fotografie material grafic modificat:

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1716409518.3145 s