Acasă » Stiri » Campania #iubimarta

Campania #iubimarta

Campania #iubimarta – Artiști, muzică și mesajele lor. Împreună în online!

zilnic, pe pagina de Facebook creart

 Pentru a aduce puțin optimism și pozitivism în viețile tuturor celor care #stauacasă în această perioadă greu încercată, Primăria Capitalei, prin creart, a dat startul campaniei #iubimarta pe pagina de Facebook creart.(www.facebook.com/creartpmb)

Muzica unește oameni, motiv pentru care peste 50 de artiști și trupe consacrate din România susțin această campanie și aduc muzica în casele românilor: Gheorghe Zamfir, Monica Anghel, Luminița Anghel, Paula Seling, Nico, Voltaj, Irina Sârbu, Bere Gratis, Provincialii, Ovidiu Komornyik, Petrică Mâțu Stoian, Gheorghe Turda, Cornelia și Lupu Rednic, Matilda Pascal Cojocărița, Nicoleta Voica, Constantin Enceanu, sunt doar câțiva dintre cei care vor transmite publicului daruri muzicale și gânduri bune în această perioadă dificilă.

Astfel, în luna aprilie, cei mai îndrăgiți artiști din țară își dau întâlnire cu publicul în online, pe pagina de Facebook creart, unde vor fi postate, zilnic, clipuri din Campania #iubimarta.

Cu toții #iubimviața, #iubimarta, #iubimmuzica, #iubimfrumosul, #iubimfolclorul, #iubimoamenii, #iubimBucureștiul, #iubimRomânia și… #stămacasă! Pentru noi, pentru cei dragi, pentru lumea întreagă!

#iubimarta – ateliere de creație online pentru copii

Joia și duminica, de la ora 11:00

Atelierele de creație, susținute de trainerul Florina Mitrea, absolventă a Școlii Populare de Artă, vor fi încărcate pe paginile de Facebook Ateliere de creație și creart, în fiecare joi și duminică, de la ora 11:00, începând cu data de 9 aprilie. (www.facebook.com/creartpmb și www.facebook.com/atelierecreart)

Denumite sugestiv, #iubimarta, atelierele vin în sprijinul întregii familii, fiecare membru putându-se, astfel, bucura de timpul petrecut în casă, alături de cei dragi, într-un mod cât mai plăcut. La finalul atelierelor, copiii mici, alături de părinți sau bunici, vor deprinde abilități creative, lucrând pe suporturi variate în tehnici cât mai diverse, care le vor pune în evidență talentul și simțul artistic.

În cadrul atelierelor de pictură, publicul va descoperi secretele de compoziție ale unui tablou, iar la atelierele de artă decorativă va realiza obiecte de decor, folosind materiale pe care le avem cu toții prin casă.

Tematică ateliere:

Joi, 9 aprilie – Tema 1: Tablou cu flori și fluturi – pictură cu culori de apă (tempera – guașă) pe carton pânzat . În materialul video se vor prezenta materialele necesare, modul de realizare și finalizarea a unui tablou.

Duminică, 12 aprilie – Tema 2: Atelier de realizare flori origami – cu ajutorul diagramelor propuse se vor crea 3 modele de flori de primăvară (Boboc de lalea, Floare deschisă de lalea și Floare de Crin)

Joi, 16 aprilie – Tema 3: Paștele – confecționarea unui coșuleț din carton pe care îl vom colora, pentru ouăle încondeiate, și realizarea unor modele Pascale cu tehnica șervețelului și cu culori acrilice, pe ouă fierte de găină.

Duminică, 19 aprilie – Tema 4: Hristos a Înviat! Paște fericit! – Realizarea de tablouri și obiecte de decor folosind cojile colorate de la ouăle ciocnite la masa festivă în tehnici mixte și mozaic.

Joi, 23 aprilie – Tema 5: Pictură pe textile – folosirea culorilor acrilice și tehnici de pictură pe materiale textile – ex: tricouri.

Duminică, 26 aprilie – Tema 6: Artă decorativă – realizare de tablouri din obiecte inedite folosind ce avem prin casă: nasturi colorați, scoici și pietricele, fire de ață și bețe frigărui.

Joi, 30 aprilie – Tema 7: Pictarea unor mandale pe farfurii – tehnici de transfer model mandală pe farfurie plată, și pictură cu culori acrilice a unei mandale.

Duminică, 3 mai – Tema 8: Mozaic – realizarea unui tablou cu ajutorul bucăților de mozaic cu tematica flori, păsări, fluturi, soare, lună. Mozaic creat în casă din bucăți de carton diverse culori.

Arta, meșteșugurile și tradițiile românești. Împreună în online!

#iubimtradiția #Paștileacasă #Tradițiacareunește

Sărbătorite în  mod tradițional alături de  întreaga familie, Paștile din acest an au căpătat o formă diferită, esența și mesajul lor rămânând, însă, neschimbate: rădăcinile și forța noastră de a răzbate își au seva în tradițiile noastre, în credința noastră.

Aducem în online spiritul sărbătorilor de Paști, în casele publicului, zilnic, pe paginile de Facebook Tradiții și Flori de Sărbători și creart, cu sprijinul artiștilor populari care ne împărtășesc, cu bucurie și talent, arta din diverse zone ale țării.

Vă invităm să ne bucurăm de aceste sărbători altfel, și, stând acasă, să căutăm să aprofundăm semnificația acestei mari sărbători reflectată în arta autentică românească, în produsele și obiectele tradiționale asimilate Sărbătorii Pascale, realizate de meșteri populari. Să sărbătorim, și în acest context dificil,  arta, tradiția și bucuria și să le predăm copiilor noștri la fel de frumoase precum le-am preluat de la părinții și bunicii noștri.

Cine ne iubește



Citește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1715331493.255 s