Acasă » Stiri » Bucureștiul în pași de dans – 16 – 17 septembrie, în Parcul Herăstrău

Bucureștiul în pași de dans – 16 – 17 septembrie, în Parcul Herăstrău

Primăria Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează pe 16 și 17 septembrie, în Parcul Herăstrău, evenimentul cu intrare liberă, „Bucureștiul în pași de dans”.

Evenimentul este dedicat în primul rând bucureștenilor trecuți de prima tinerețe, oferindu-le un mediu care să le fie familiar și agreabil, în care să retrăiască atmosfera seratelor de pe vremuri, prin muzică, dans și socializare, dar și celor care își doresc să petreacă o seară dansantă în aer liber.

Între orele 18:00 și 21:00, în foișorul de lemn din Parcul Herăstrău, vor cânta mini-orchestre și cvartete, realizând o ambianță muzicală specială, cu dansuri de societate și populare, pentru a crea două seri ritmate, în cel mai mare parc al Bucureștiului.

Tangoul, valsul, rumba și dansurile populare românești vor putea fi experimentate timp de două seri în Parcul Herăstrău, unde toți cei prezenți vor fi invitați să se bucure de muzica live, într-o atmosferă prietenoasă. Sâmbătă, în interpretarea Cvartetului Arpegione, vor răsuna ritmuri clasice (tango, vals) sau chiar mai puțin clasice (rumba), iar duminică ne va încânta cu acorduri pline de energie, specifice dansurilor populare românești, taraful Live Band.

Seratele dansante erau un obicei atractiv al societății de altădată, fiind un prilej de relaționare, recreere și cultivare a gusturilor muzicale. Cu această ocazie se lansau dansurile la modă, devenind un adevărat spectacol și o tradiție în acele vremuri.

Evenimentul „Bucureștiul în pași de dans” este o alternativă de petrecere a timpului liber și reproduce atmosfera unei serate dansante în aer liber, un weekend de relaxare ce poate suplini absența unei vacanțe sau satisface nevoia de socializare și culturalizare.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713057405.9097 s