Acasă » Bucharest Christmas Market, ediția 2014

Bucharest Christmas Market, ediția 2014

Bucharest Christmas Market

Bucharest Christmas Market

Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează pentru al treilea an consecutiv, în două zone simbol ale Capitalei, Piața Universității (esplanada cu statui) și Parcul Cișmigiu,  Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului.

Începând de sâmbătă, 29 noiembrie, timp de o lună, între orele 10:00 și 22:00, târgul oficial de Crăciun al Capitalei își deschide porțile tuturor celor care vor să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă și să se bucure, alături de cei dragi, de spectacole de muzică populară, colinde, trupe cunoscute, de tradițiile și obiceiurile din toate zonele țării ce marchează sărbătorile de iarnă.

Tot sâmbătă, în ajun de Sfântul Andrei, se va da startul iluminatului de Sărbători, iar bulevardele Capitalei vor fi împodobite cu milioane de beculețe.

Bucharest Christmas Market este organizat anual și se înscrie, încă de la prima ediție, în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public, intrarea fiind liberă.

O sută de căsuțe de poveste

Cele 100 de căsuțe din Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucureștiului într-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetină, precum și tradiționalul brad de Crăciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopoței și luminițe.

Astfel, timp de o lună, la Bucharest Christmas Market iubitorii de frumos pot achiziționa obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronițe din crenguțe de brad sau ghirlande și lumânări parfumate.

De asemenea, vizitatorii se pot delecta cu produse tradiționale românești, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri etc. și pot cumpăra cadouri inedite celor dragi.

Totodată, unii dintre meșterii prezenți la eveniment vor confecționa la fața locului obiecte și podoabe, aceste ateliere permițând publicului să redescopere frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești.

 

Surprize pentru cei mici

Copiii din București și nu numai sunt asteptați în târgul de la Universitate unde îl vor întâlni pe  Moş Crăciun. Până la sosirea Moșului, în casuta special amenajată, cei mici vor avea bucuria întâlnirii cu spiriduşi şi alte personaje de poveste. De asemenea, copiii pot lasa scrisorile pentru Moșul la cutia poștală a acestuia, într-un loc special amenajat.

Program artistic

Pe scena Bucharest Christmas Market vor avea loc o serie de spectacole ce reunesc pe aceeaşi scenă artişti de renume din toate genurile muzicale: ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini și obiceiuri din toate zonele țării, precum și trupe cunoscute. Pe scena din Piața Universității vor urca artiști ca : Mandinga, Connect-R, Lora, Monica Anghel și Nico, Cornelia și Lupu Rednic, Floarea Calotă, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol,Vasile Șeicaru, Loredana și Horia Brenciu. Noutatea din acest an o reprezintă concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Naţionale a României.

 

Campanie umanitară

Bucharest Christmas Market are, ca în fiecare an, și o componentă socială, în cadrul Târgului desfășurându-se Campania “Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun….” organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin creart, în parteneriat cu Asociația SOS Satele Copiilor România.

Prin această campanie, tuturor vizitatorilor li se oferă prilejul de a fi Moș Crăciun pentru copiii din SOS Satele Copiilor România și de a simți bucuria unică de a dărui. Vizitatorii sunt invitați la căsuța SOS pentru a sprijini SOS Satele Copiilor România să ofere celor 240 de copii o familie unde aceștia cresc, se dezvoltă și se bucură de clipele frumoase ale copilăriei.

La Căsuța SOS va fi amplasat “un brăduț al dorințelor” împodobit cu steluțe în care copiii i-au scris lui Moș Crăciun ce își doresc. Vizitatorii care vor să se implice pot alege o steluță din brad și pot face o donație în beneficiul copiilor defavorizați din România.

Totodată, vizitatorii pot face donații de cărți și jucării, zilnic, până pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Moș Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.

 

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România ocrotește și sprijină astăzi peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. De 65 de ani în lume și de 24 de ani în România –“oferim o familie iubitoare pentru fiecare copil”. Organizația SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Children’s Villages International, rețea caritabilă prezentă în 133 de țări ale lumii.

Accesând link-ul de mai jos puteți vizualiza pregătirile Bucharest Christmas Market:

https://www.youtube.com/watch?v=BdUSATg3w0g&feature=youtu.be

Mai multe informații despre eveniment pot fi accesate pe www.bucharestchristmasmarket.ro și pe https://www.facebook.com/BucharestChristmasMarket.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1719201714.3735 s