Acasă » Bucharest Christmas Market » Bucharest Christmas Market dă startul sărbătorilor de iarnă!

Bucharest Christmas Market dă startul sărbătorilor de iarnă!

Paris, Manchester, Lille, Salzburg, Bucureşti – ce au în comun aceste fascinante oraşe ale Europei, toate încărcate de mister, de poveşti vechi şi noi, fiecare cu oamenii, istoria şi unicitatatea sa? Răspunsuri pot fi multe, însă pe noi ne interesează elementul care leagă  aceste oraşe, care le conferă aceeaşi încărcătură festivă, an de an, în perioada sărbătorilor de iarnă: târgurile de Crăciun.

Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun al urbei bucureştene, îşi deschide din nou porţile, în perioada 6 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, pentru a recrea atmosfera de demult a sărbătorilor de iarnă, cu savoarea bucatelor tradiţionale şi cu arta meşterilor autohtoni ce se întrec în realizarea celor mai frumoase obiecte decorative de sezon. Deschiderea târgului va fi anunțată cu fast de aprinderea luminilor de Crăciun în București (pe 6 decembrie), moment ce marchează, la nivel simbolic, pătrunderea în timpul sărbătorilor, al magiei Crăciunului și a Anului Nou.

Pornind de la faptul că în noi rezonează, indiferent de vârstă, ritmul şi încărcătura emoţională a colindelor străvechi, Bucharest Christmas Market a pregătit, pe lângă târgul propriu-zis, un program artistic ce reunește grupuri de colindători şi ansambluri folclorice din toate zonele ţării. Colindele şi cântecele lor vor răsuna în Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui, aducând cultura românească tradiţională mai aproape de inimile ascultătorilor bucureşteni. Colindători din Maramureş, Bihor, Tulcea, Târgovişte, Teleorman, Gorj şi mulţi alţii vor veni să le facă o urare de bine şi să vestească, prin cântec, bucuria sărbătorilor de Crăciun. Coloristica aparte a costumelor populare și dansurile tradiționale vor înveseli și încălzi serile de iarnă iar muzica îi va transporta pe cei prezenți în atmosfera celor mai importante târguri de Crăciun din Europa. Bineînţeles, unui public eterogen precum cel bucureștean îi corespund şi gusturi muzicale diferite, astfel că programul evenimentului include concerte susținute de artiști ce provin din genuri muzicale diferite: Mihai Mărgineanu, Antract, Paula Seling Grup, Iris, Loredana, Alexandra Ungureanu & Crush, etc.

Organizatorii târgului au ținut cont, și anul acesta, de cei mici și le-au pregătit momente speciale. Un carusel de poveste îi va purta, încet, într-o călătorie palpitantă spre tărâmul jocului iar Piața Universității va răsuna, și anul acesta, de râsul lor șăgalnic. Deoarece Crăciunul n-ar fi complet fără moșul care aduce daruri, Moș Crăciun își va părăsi atelierul său de la Polul Nord și va face un popas la Bucharest Christmas Market, dornic să le spună povești și să facă poze cu cei care au fost cuminți tot anul. Casa lui Moș Crăciun va deveni un spațiu al copilăriei în care cei mici vor desena, colora și vor recita poezii, acompaniați de personaje de basm, zâne și spiriduși. Deoarece credem că oamenii pot face lumea un loc mai bun și reușesc, prin generozitate și inițiativă, să aducă un strop de bucurie în sufletul celor mai puțini norocoși, continuăm și anul acesta campania umanitară ,,Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun…’’.Vizitatorii târgului vor dona jucării și cărți ce vor ajunge la copiii nevoiași în speranța că și sărbătorile acestora vor fi de poveste.

Dacă vreți să redescoperiți atmosfera târgurilor de demult, cu arome de turtă dulce, cozonaci,  cârnaţi, tobă, pastrami și să vă bucurați de obiectele tradiționale, vă așteptăm între 6 decembrie și 5 ianuarie, în Piaţa Universității, la Bucharest Christmas Market!

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1716409878.7869 s