Acasă » Bucharest Christmas Market » Bucharest Christmas Market a dat startul sărbătorilor de iarnă!

Bucharest Christmas Market a dat startul sărbătorilor de iarnă!

Vineri, 6 decembrie, a avut loc inaugurarea târgului de Crăciun oficial al Bucureştiului – Bucharest Christmas Market. Acesta poate fi vizitat zilnic, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, în intervalul 11:00 – 22:00 de luni până vineri şi între 10:00 – 22:00 în weekend-uri, până la data de 5 ianuarie 2013.

Ziua de 6 decembrie, prilej de sărbătoare pentru toţi credincioşii care poartă numele Sfântului Nicolae, marchează ieşirea dintr-un timp cotidian şi intrarea într-o nouă temporalitate – a sărbătorilor, a cadourilor, a păcii interioare. Pentru a marca acest moment, Primarul General, Sorin Oprescu, prezent la Bucharest Christmas Market, a aprins cele aproape 3 milioane de beculeţe care vor lumina Bucureştiul pe un traseu de 23 de kilometri. La eveniment au asistat bucureşteni de toate vârstele care au privit, cu bucurie, straiele de iarnă ale capitalei, împodobită în culorile de sărbătoare ale luminiţelor.

Bucharest Christmas Market a însemnat pentru cei peste 10.000 de vizitatori care i-au luat cu asalt porţile locul ce reprezintă, prin excelenţă, miracolul Crăciunului. Atmosfera de sărbătoare a fost creată de colindele şi urările sincere ale grupului de copii ,,Sunetul Muzicii’’, care au reuşit să le insufle ascultătorilor semnificaţia aparte a momentului.  Toţi cei prezenţi la târg au păşit într-un univers care reconstituie decorul autentic de sărbători din care nu lipseşte bradul, simbol al vieţii şi al continuităţii, la baza căruia a fost redată naşterea Domnului, scenă esenţială pentru toată lumea creştină.

La Bucharest Christmas Market, privilegiaţi au fost şi cei mici care s-au avântat într-o călătorie de basm în caruselul special amenajat pentru ei, desăvârşind, cu râsul lor vesel, atmosfera târgului. Casa lui Moş Crăciun a fost, de asemenea, în centrul atenţiei copiilor, care au pornit într-o căutare febrilă a Moşului şi a spiriduşilor săi, personaje ce îşi vor face apariţia de pe data de 13 decembrie. Bucuria descoperirii unui mic atelier al lui Moş Crăciun chiar în centrul târgului, a stârnit admiraţia celor mici care au admirat îndelung, alături de părinţi şi bunici, casa moşului acoperită cu îngeraşi frumos luminaţi şi crăciuniţe.

Odată pătrunşi în atmosfera de poveste de la Bucharest Christmas Market, vizitatorii s-au lăsat cuprinşi de bucuria sărbătorilor şi şi-au manifestat admiraţia pentru decor prin sutele de poze pe care le-au facut, lumina aparatelor şi a telefoanelor dublând-o pe cea a beculeţelor de Crăciun.

Mirosul mâncărurilor tradiţionale româneşti, al sărmăluţelor şi mămăliguţei, i-a îmbiat chiar şi pe cei mai puţini pofticioşi şi a creat un adevărat festin. De departe, cei mai căutaţi au fost cârnăciorii iar, printre amatorii de dulciuri, au făcut senzaţie turta dulce şi prăjiturile de casă. Pentru a alunga frigul care a cuprins capitala, vizitatorii s-au încălzit la un pahar cu vin fiert şi ţuică fiartă, alături de prieteni sau familie.

De asemenea, cele 65 de căsuţe frumos luminate, îmbrăcate în cetină, au reprezentat punctul de atracţie al serii pentru cei în căutare de cadouri originale de Crăciun. Aceştia au fost impresionaţi, în primul rând, de comercianţii îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi în costume populare care i-au întâmpinat cu o ofertă diversificată de produse. Astfel, vizitatorii au admirat, rând pe rând, ornamentele şi decoraţiunile de Crăciun – brăduleţi, ghetuţe, reni şi moşi, dar şi obiectele tradiţionale româneşti. În prezenţa bucureştenilor, artizanii veniţi din toate colţurile ţării şi-au revelat meşteşugul, arătându-le celor interesaţi cum decurge o zi de lucru în atelierul lor.

Programul complet al târgului poate fi consultat pe site-ul oficial www.bucharestchristmasmarket.ro.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Radio ZU, B365, Calendar Evenimente, Șapte Seri și Libertatea.

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1720896483.52 s