Acasă » Bucharest Christmas Market » Bucharest Christmas Market a adus în centrul orașului colindele străbunilor și pe Moș Crăciun din Laponia!

Bucharest Christmas Market a adus în centrul orașului colindele străbunilor și pe Moș Crăciun din Laponia!

Primul weekend de spectacole din cadrul Bucharest Christmas Market, ediția 2013, a făcut Piața Universității să răsune de colindele și urările artiștilor și de aplauzele publicului ce a fost transportat, prin cântec, în lumea minunată a Crăciunului.

Spectacolele au scos din casă, și anul acesta, mii de bucureșteni care au dansat și au cântat, alături de ansamblurile folclorice și de artiștii populari, colinde și cântece strămoșești. Săptămâna aceasta, vizitatorii i-au ascultat pe Irina Capotă, Andreea şi Nicoleta Voica, Dinu Iancu Sălăjanu, Matilda Pascal Cojocăriţa cu Ştefan şi Horaţiu Cigu. Programul artistic a inclus, în cele trei zile, recitaluri susținute de Grupul de colindători „Ruguţu’ ”din Maramureş, Grupul de colidători „Lilioara” din Beiuş, Bihor, Ansamblul folcloric „Ciuleandra” din Târgovişte, Ansamblul folcloric „Dor” din Tulcea, Ansamblul folcloric „Timişul” din Timişoara, Ansamblul „Mărginenii de pe Valea Frumoasei” din Căpâlna, judeţul Alba, Ansamblul folcloric „Crişana” din Oradea cu Leontin Ciucur şi Cornel Borza, Ansamblul „Burnasul” din Alexandria, Ansamblul de datini şi obiceiuri „Roua” din Gorj, Ansamblul „Transilvania” din Baia Mare și Grupul de colindători „Rezu”. Duminică, într-o atmosferă de sărbătoare și dans, au interpretat Grupul de copii „Mlădiţe Ilfovene” din Clinceni cu Marioara Man Gheorghe, Grupul de colidători „Iza” din Maramureş, Gelu Voicu şi taraful din Teleorman, Marius Ciprian Pop şi Orchestra „Ceteraşii”.

Glasurile vesele ale acestora le-au amintit celor prezenți că perioada sărbătorilor de iarnă înseamnă bucurie trăită alături de ceilalți, astfel încât vizitatorii au uitat de frig și au încins o horă chiar în mijlocul tâgului. Grupurile de copii ce au urcat pe scena Bucharest Christmas Market au vestit Nașterea Domnului prin colinde și urări specifice tradițiilor zonei din care provin, aducând un strop de cultură autohtonă în capitală. Atmosfera de sărbătoare a fost completată de proiecțiile multicolore de pe clădirile din vecinătatea târgului, care au oferit vizitatorilor un adevărat spectacol vizual. Globulețele strălucitoare ce îmbracă bradul înalt de 15 metri, Casa lui Moș Crăciun și porțile de la intrările în târg, au creat o lume magică, plină de lumină, un loc special în centrul capitalei.

Mâncărurile tradiționale i-au îmbiat și în weekend-ul acesta pe toți cei prezenți la târg, care nu au putut rezista aromelor cârnaților încinși pe grătar și sarmalelor ce fierbeau în cazane imense.  Cei care au dorit să treacă direct la desert, au avut o gamă variată de prăjituri de casă, bomboane, acadele și, bineînțeles, nelipsitele gogoși tradiționale și kurtos kolacs, din care au putut să aleagă. La mare căutare au fost și vinul fiert, berea fiartă și ceaiurile aromate care i-au făcut pe bucureșteni să uite de frigul de afară.

Apropierea Crăciunului a declașat și goana după cadouri, vizitatorii luând cu asalt căsuțele ce prezentau decorațiuni de Crăciun, ornamente specifice acestei perioade dar și bijuterii lucrate manual și hainuțe tradiționale sau de blană. Toți cei care au vrut să facă o bucurie celor dragi și să le ofere un dar special, au găsit la Bucharest Christmas Market ceea ce căutau și au plecat acasă încărcați cu pungi de cadouri.

Tot în weekendul ce a inaugurat seria de spectacole, copiii au avut parte de cea mai frumoasă întâlnire a copilăriei lor – cea cu Moș Crăciun.  Cozile care s-au format la intrarea în Casa lui Moș Crăciun fremătau de nerăbdarea celor mici care, alături de părinți și bunici, așteptau să intre în lumea magică a moșului și a spiridușilor săi. Fericirea copiilor care au reușit să-i spună personajului îndrăgit ce cadouri doresc să primească în seara de 24 decembrie a fost imortalizată într-o serie de fotografii  realizate în cadrul proiectului ,,Crăciun cu Îngeri’’. Desfășurat sub semnătura studioului Foto Union, acest proiect oferă celor care calc pragul Căsuței lui Moș Crăciun până la data de 22 decembrie, o amintire de neprețuit – o fotografie ce poate fi descarcată dintr-o galerie online.

Vizitatorii nu au uitat nici de copiii mai puțini norocoși și au continuat să doneze, cu generozitate, cărți și jucării în cadrul campaniei ,,Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun…’’.

Toți cei care doresc să trăiască bucuria sărbătorilor de iarnă prin cântec și dans sunt așteptați și la spectacolele ce se vor desfășura în weekend-ul 20-22 decembrie 2013 în cadrul Bucharest Christmas Market.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Radio ZU, B365, Calendar Evenimente, Șapte Seri și Libertatea.

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1717041024.7045 s