Acasă » Stiri » BUCHAREST CELEBRATING FOOTBALL

BUCHAREST CELEBRATING FOOTBALL

Deschiderea oficială UEFA EURO 2020 celebrată prin proiecții de 3D video mapping

„Bucharest, celebrating football”

 

Vineri, 11 iunie, între orele 21:00-23:00, Bucureștiul a celebrat deschiderea Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 prin proiecții de 3D video mapping și lumini arhitecturale pe fațada centrală a Palatului Parlamentului, evenimentul „Bucharest, celebrating football”, parte a activității Host City Spectacular, fiind organizat de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. În contextul epidemiologic actual, proiecțiile au fost create pentru a fi ulterior difuzate atât în online, cât și în celelalte Orașe Gazdă. Simultan, între 21:30-21:40, a avut loc un „dans” al Fântânilor Urbane din Piața Unirii, moment care a fost construit în jurul simbolisticii UEFA.

Conținutul video al proiecțiilor 3D a promovat cel mai mare Campionat European de Fotbal organizat vreodată – UEFA EURO 2020 și Bucureștiul, în calitate de Oraș Gazdă. Primăria Capitalei a propus o experiență unică în cadrul UEFA EURO 2020, prin care a pus în valoare specificul Orașului Gazdă București, creând, totodată, punți de legătură cu marile orașe europene.

Turneul final se desfășoară în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în 11 orașe care găzduiesc ediția aniversară de 60 de ani: Amsterdam (Olanda), Baku (Azerbaidjan), Bucureşti (România), Budapesta (Ungaria), Copenhaga (Danemarca), Glasgow (Scoţia), Londra (Anglia), München (Germania), Roma (Italia), Sankt Petersburg (Rusia), Sevilla (Spania). Bucureştiul va găzdui, pe Arena Națională, trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală, pe 13, 17, 21 și 28 iunie.

Proiecțiile au surprins spiritul și efervescența orașului, prezentând clădiri emblematice, monumente, parcuri, cât și evenimente culturale. Prin intermediul materialelor video care vor fi difuzate de UEFA în Orașele Gazdă, suporteri din diferite țări vor avea ocazia să petreacă împreună această mare sărbătoare a fotbalului, fiind conectați virtual și împărtășind emoțiile și energia, pentru o experiență autentică.

__

Organizatori: Primăria Capitalei prin CREART

Partener proiecții video: Parlamentul României – Camera Deputaților

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721535051.3616 s