Acasă » Stiri » Branduri 100 % românești la BAZAR BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL

Branduri 100 % românești la BAZAR BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL

Festivalul internațional de muzică BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL își deschide porțile pe 22 august, în Parcul Herăstrău – zona Roaba de Cultură, pentru trei zile efervescente de muzică și distracție, aducând pe scenă artiști și trupe consacrate din România și din străinătate, precum Jaya the Cat, Subcarpați, Boogie Belgique, Alexandrina, URMA, DJ Ravin & Theodosii Spassov, COMA, BaBa ZuLa, E.M.I.L., Maria Raducanu și mulți, mulți alții.

Branduri 100% românești precum Lana Balana, Fuyor, Allkimik, „Mă port românește”, Utopic Art sau Denimusic, la BAZAR BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL

*** Jaya the Cat, Subcarpați, Alexandrina, Boogie Belgique, URMA, BaBa ZuLa, COMA, Maria Raducanu @BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL, editia I *** 22 – 24 august 2014,  Parcul Herastrău, intrare liberă ***

BAZARUL este una dintre principalele zone de interes din cadrul BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL (22 – 24 august, Herăstrău), unde publicul se poate bucura de o gamă variată de produse și accesorii ce poartă semnătura unor branduri românești aflate în plină ascensiune pe piață, precum Lana Bălana, Fuyor, Allkimik, „Mă port românește”, Utopic Art și Denimusic.

Lana Bălana

Lana este o tânără creatoare din România care confecționează îmbrăcăminte suprarealistă inspirată din două elemente contrastante: tehnologia modernă și motivele tradiționale. Piesele sale pot fi găsite, mai degrabă, într-o galerie de artă sau într-un muzeu, decât într-un magazin comercial. Stilul inovativ al Lanei îmbină uluitorul și absurdul în experimentele sale cu imprimeuri tradiționale pixelate și camuflaj. Cu 8 colecții distincte la activ, Lana a reușit ca munca ei să fie remarcată în competiții precum Puma Creativity Award (2012) și Young Creative Chevrolet Award – Romania (2012, 2013).

Fuyor

Fuyor este un brand proaspăt definit, născut din dorința de a împleti armonios elemente de design vestimentar cu istoria și tradiția românească. Simbolul identității este reprezentat de fuior, un instrument de tors lâna, cânepa sau in, folosit încă din cele mai vechi timpuri românești. Prin însăși simbolistica de brand, Fuyor revitalizează valorile și elementele de țară care s-au pierdut o dată cu timpul.

Tricoul Fuyor este diferit deoarece desenul lui este realizat de români talentați având ca inspirație frumusețile țării. Se evidențiază prin materiale de calitate și finisaje impecabile, iar ineditul apare o dată cu ambalajul deosebit: tricoul este livrat într-un borcan, alături de un mic fuior de lemn.

Allkimik

Allkimik este un atelier de fotografie clasică apărut ca răspuns la ubicuitatea imaginii digitale și căderea în desuetudine a ideii de fotografie ca obiect. Atelierul propune o alternativă la avalanșa de pixeli generată de democratizarea mediului, prin promovarea tehnicilor tradiționale, alternative de realizare de imagini fotografice.

Allkimik propune servicii de imprimare analog, alb/negru sau cibachrome, gumă arabică tricoloră, cyanotipuri, stereograme, calotipii, precum și alte tehnici alternative de imprimare.
Vedeta atelierului o reprezintă, însă, procesul de ambrotipie, care, deși popular între anii 1850 și 1890, a fost abandonat total pentru aproape 100 de ani. Acesta presupune pregătirea plăcii fotosensibile chiar înaintea expunerii acesteia într-o cameră cu burduf specifică secolului XIX. Tot procesul, la care participă și subiectul, este un mic spectacol vizual și olfactiv greu de uitat.

,,Mă port românește”

Dorința de a introduce motive tradiționale în creațiile vestimentare contemporane și utilizarea tehnicii handmade conferă autenicitate și originalitate magazinului ,,Mă port românește”. Atât adepții fenomenului handmade, cât și cei care doresc să procure un obiect specific românesc pot găsi aici ii, costume populare, produse de artizanat, ceramică de Horezu, podoabe autentice românești.

Utopic Art

La Utopic Art poveștile se transformă în accesorii și escapade artistice. Stilul exuberant, dar și sensibil, apropie culori puternice pentru un look charismatic. Valoarea bijuteriilor de autor este dată de modelele deosebite și unice abordate, precum și de posibilitatea personalizării acestora dupa stilul și personalitatea fiecăruia.

Denimusic

O echipă de profesioniști pasionați de muzica de calitate, din toate genurile: blues, jazz, rock’n’roll, clasica, rock, country, muzică românească tradițională și ușoară formează Denimusic. Ținta lor este de a le oferi ocazia, în special tinerilor și în general publicului, de a cunoaște și de a învăța să aprecieze muzica – arta sunetului.

Event FB – www.fb.com/events/433476896790197/

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL este un festival cu intrare liberă, ce nu se rezumă doar la concertelele live susținute de trupe și artiști importanți ai momentului, ci transformă Parcul Herăstrău într-un spațiu alternativ de relaxare și entertainment, reunind activități recreative, creatori de produse autohtone și un spațiu culinar diversificat.

Mai multe detalii despre programul evenimentului puteți găsi pe pagina de Facebook www.fb.com/bucharestgreensoundsfestival sau pe site-ul www.creart.ro.

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1719138590.7461 s