Acasă » Stiri » Atelierele de creație reîncep la creart!

Atelierele de creație reîncep la creart!

Atelierele de creație organizate de creart reprezintă o platformă de workshopuri diferite ca tematică și tehnică. În cadrul acestor ateliere, cei mici vor putea explora domeniul vast al artei şi nu numai. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și creativitatea. Prin aceste cursuri, oferim, totodată, o alternativă artistică de petrecere a timpului liber.

În fiecare sâmbătă, între orele 11:00 – 16:30, cei mici sunt așteptați la atelierele „Bunele maniere se învață!”, „Să ne jucăm inteligent!” și Pictură (pe sticlă, lemn și hârtie), iar duminica, în intervalul orar: 11.00 – 18.00 la atelierele Instrumente Vesele”, „Micii Bucătari”, „Bagheta Magică” și „Lumea Basmelor”.

IMPORTANT! Deoarece dorim să oferim tuturor copiilor ocazia de a se bucura de activitățile desfășurate în fiecare sâmbătă, la sediul creart , vă anunțăm că un copil va putea fi înscris la un singur atelier, o dată la două săptămâni. Astfel, copilul dumneavoastră va trebui să-și aleagă două ateliere la care să participe în luna respectivă, dintre cele incluse în programul nostru: „Bunele maniere se învață!”, „Să ne jucăm inteligent!” și Pictură (pe sticlă, lemn și hârtie) – sâmbătă sau „Instrumente Vesele”, „Micii Bucătari”, „Bagheta Magică” și „Lumea Basmelor” – duminică.

Vă mulțumim!

De asemenea, va rugăm să respectați programul atelierelor, eventualele întârzieri neanunțate vor conduce la anularea rezervării. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Sâmbătă

  1. Atelier „Bunele maniere se învaţă!”

În cadrul acestui atelier se va rescrie „jurnalul fiecărui puști” în abecedarul unui copil politicos.

Călătoria de idei va porni de la povestea „Vorba dulce, mult aduce” pentru ca cei mică să înțeleagă magia cuvintelor „te rog” și „mulțumesc”, iar la final se va vorbi pe înțelesul tuturor despre „netichetă” (regulile de conduită recomandate internauților”. La sfârșit, copiilor li se vor acorda diplome creativ – artistice.

Locație: sediul creart (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7)

Perioadă: începând cu 7 martie

Program: 11:00 – 12:30

Vârstă copii: de la 5 ani

Trainer: Luminița Ciocâlteu – formator, a elaborat și implementat proiecte educaționale pentru preșcolari și a organizat evenimente (târg, expoziție, festival) pentru copii.

Nu se percepe taxă de participare

 

  1. Atelier „Să ne jucăm inteligent!”

În cadrul acestui atelier ne dorim să creăm un mediu de învățare interactiv și distractiv pentru copiii cu vârsta curpinsă între 6 și 12 ani, cu activități practice și jocuri care au ca scop dezvoltarea abilităților de interacțiune ale micilor participanți, precum și abilitatea de a înțelege diversitatea unui grup.

Scopul nostru este acela de a dezvolta abilitățile tinerilor de a lucra în echipă și de a colabora, aspecte esențiale și pentru dezvoltarea socială și, mai ales, utile în mediul școlar. Dezvoltarea abilităților interpersonale conduce către o mai bună înțelegere a comportamentului uman, dezvoltare personală și un nivel mai bun de adaptare în situații sociale. Absența înțelegerii încă din copilărie a diversității oamenilor, a comportamentelor acestora poate conduce la acumularea de frustrări pe termen lung, precum și la eșuare în sarcinile de grup, în munca în echipă.

Dacă în școală este cultivat un comportament individualist, fără ca micuții să primească sprijin în efectuarea sarcinilor de grup, noi ne propunem să cultivăm valori precum acceptarea, altruismul, generozitatea, colaborarea și comunicarea eficientă pentru o mai rapidă dezvoltare în plan personal și școlar.

Locație: sediul creart (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7)

Perioadă: începând cu 7 martie

Program: 13:00 – 14:30

Vârstă copii: de la 5 ani

Trainer: Ana Georgescu – trainer certificat, membru fondator al Hipocampus, absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației.

Nu se percepe taxă de participare

 

  1. Atelier de Pictură (sticlă, lemn, hârtie, pânză)

Locație: sediul creart (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7)

Perioadă: începând cu 7 martie

Program: 15:00 – 16:30

Vârstă copii: de la 5 ani

Trainer: Florina MITREA (absolvetă a Școlii Populare de Artă, instructor și profesor de arte vizuale de peste 5 ani, artist plastic de mai bine de 25 de ani).

Nu se percepe taxă de participare

 

Duminică

  1. Instrumente Vesele

Atelier de muzică și descoperire a propriului corp prin body-percussion, mişcare şi ritm. Dezvoltă atenţia la sine şi la ceilalţi, concentrarea, răbdarea pentru a-i asculta pe ceilalţi şi a-şi aştepta rândul, creativitatea, memoria, imaginaţia, capacitatea ritmică… și comunicarea “universală”.

Body Percussion-ul oferă o bază foarte bună pentru orice alt instrument de muzică mai complex pe care copiii ar vrea să-l învățe pentru că, explorând propriile corpuri și sunetele pe care le pot obține din natură, aceștia vom înțelege mult mai bine muzica. Altfel spus, body percussion-ul înseamnă muzică de percuţie emisă de corpul uman.

În plus, copiii vor învăța să confecționeze instrumente muzicale ingenioase din obiecte casnice și vor cerceta: zgomot versus sunet, tempo versus ritm, măsură, accent, timp și contratimp; ei vor forma o orchestră în care vor exersa jocul cu ritmul: cum să asculte, cum să răspundă, cum să se completeze.

 

Locație: sediul creart (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7)

Perioadă: începând cu 8 martie

Program: 11:00 – 12:30

Vârstă copii: de la 7 ani

Trainer: Robert Neagoe este actor, a absolvit masteratul în arta actorului la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L Caragiale” Bucureşti, în 2012.

Nu se percepe taxă de participare.

 

  1. Micii Bucătari

Atelierul este menit a stimula comunicarea și interacțiunea între copii, provocându-i să gătească împreună într-o manieră ghidată și interactivă. Fiecare rețetă propusă conține: interacțiune (întrebări-cheie, colțul cu amintiri, provocări), elemente de stimulare cognitivă (înțelegerea rețetei, descifrarea ghicitorilor) și îmbogățire creativă (ilustrații, spații de completat, întrebările ghidușe ale trainerilor).

Atelierul urmărește să dezvolte în copii abilități de comunicare, abilități de relaționare cu adulții, aptitudini culinare sănătoase (nutriție adecvată vârstei lor) și un ochi artistic.

 

Locație: sediul creart (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7)

Perioadă: începând cu 8 martie

Program: 13:00 – 14:30

Vârstă copii: de la 7 ani

Trainer: Bond`n`Bake este o echipă de tineri psihologi și formatori pasionați de bucătăria sănătoasă și de comunicare.

Nu se percepe taxă de participare

 

  1. Bagheta Magică 

Folosind elemente de iluzionism și prestidigitație, trainerul îi va conduce pe cei mici prin lumea fascinantă a magiei.

Locație: sediul creart (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7)

Perioadă: începând cu 8 martie

Program: 15:00 – 16:30

Vârstă copii: de la 7 ani

Trainer: Andrei Bratu, actor, organizator de spectacole și profesor de teatru la Teatrul Vienez de copii.

Nu se percepe taxă de participare

 

  1. Lumea Basmelor – Inventatorii de povești

Atelierul are ca scop să-i facă pe copii să-și dezvolte imaginația, să inventeze personaje și povești cu ajutorul jocurilor de echipă, a jocurilor de rol și a exercițiilor de creativitate. Copiii, alături de trainer, vor porni de la modele de povești cunoscute și vor explora limita imaginației lor, vor învăța cum să facă răsturnări de situație și să inventeze povești în mai multe stiluri: basme, povești de aventură, povești de dragoste, povești science-fiction, comedii și așa mai departe.

Locație: sediul creart (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7)

Perioadă: începând cu 8 martie

Program: 17:00 – 18:00

Vârstă copii: de la 7 ani

Trainer: Alexandru Glod – storyteller și co-fondator al comunității de Storytelling „Stai să-ți povestesc!”, autor a două cărți de limba engleză și pasionat de povești.

Nu se percepe taxă de participare

Înscrierile se fac de Luni până Vineri, între orele 9:00-17:00 la adresa de mail ateliere@creart.ro sau la numerele de telefon 0723 664 186/ 0733 331 324.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți privind Atelierele de creație vă așteptăm pe pagina noastră de Facebook – www.facebook.com/Atelieredecreatiepentrucopii.creart

 

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1719200185.3993 s