Acasă » Stiri » Atelierele de creație pentru copii încep în Satul Francez

Atelierele de creație pentru copii încep în Satul Francez

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează, în fiecare sâmbătă, în perioada 2 februarie – 15 iunie 2019, o serie de ateliere de creaţie în spaţiul special amenajat din Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140, vila 130, intrarea din strada Aron Cotruș).

Atelierele de creație reprezintă o platformă de workshop-uri diferite ca tematică și tehnică, prin intermediul cărora cei mici pot explora domeniul vast al artei și al creativității. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind, totodată, o alternativă artistică de petrecere a timpului liber.

În total, în anul 2018, în perioadele februarie – iunie și septembrie – decembrie, au fost organizate 80 de astfel de ateliere, la care au participat peste 800 de copii. Tematica acestora a vizat pictura, caligrafia și  meșteșugul tradițional.

ATELIERE 2019

  1. Atelier de dezvoltare personală prin desen de mandale

Program: 12:00 – 14:00

Durată: 2 ore

Număr maxim de copii: 12 copii/grupă

Vârsta: 7 – 14 ani

Sâmbăta

Taxă/atelier: 14 RON

Atelier de dezvoltare personală prin desen de mandale este un atelier practic în care copilul are ocazia să învețe să deseneze o mandală de la zero, fiind o metodă de autocunoaștere,de exprimare a emoțiilor și a gândurilor. Trainerul Maria Constantinescu, NLP Coach, va folosi și o metodă scurtă de meditație, care va ajuta pe copii să se conecteze cu prezența și cu starea de liniște interioară. În timp, cursanții vor căpăta abilitatea de a își accepta stările interioare, de a conștientiza emoțiile și de a se exprima creativ din inimă. În această energie vor accesa mai ușor inspirația, bucuria și creativitatea, în orice experiență.

 

  1. Atelierul „Universul picturii”

Program: 14:30 – 16:00

Durata: 1½ oră

Număr maxim de copii: 12 copii/grupă

Vârsta: 4 -12 ani

Sâmbăta

Taxă/atelier: 12 RON

Copiii mici, alături de mămici sau bunici, reușesc să deprindă abilități creative, lucrând pe suporturi variate în tehnici cât mai diverse. Cei mari devin foarte atenți cu lucrurile care îi inconjoară, le observă mai bine și reușesc să le prindă în lucrări la atelierul „Universul Picturii”, susținut de trainerul Florina Mitrea.

Creioanele colorate Aquarelle pot fi transformate în acuarelă cu un strop de apă pe vârf de pensulă, transformând hârtia în tablou multicolor. O farfurie, cană sau ghiveci de ceramică, lucrate cu culori speciale, folosind degetele și bureți, devin un bibelou pe care cursanții îl pot face cadou persoanelor dragi. Pensule înmuiate în culori strălucitoare nasc flori pictate pe sticlă ce le deschid copiilor un orizont artistic foarte special, care îi provoacă să fie mai buni și mai atenți cu cei din jurul lor.

Folosind treptat, în cascadă, tehnicile de pictură, copiii ajung să deprindă abilitatatea de a lucra pe orice suport teme diverse, punându-le în evidență talentul și simțul artistic. În fiecare anotimp parcus în cadrul atelierelor, copiii vor realiza lucrări inedite, folosind pensula și culorile pe lemn, hârtie, ceramică și sticlă.

__

Înscrierile se fac de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00, la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numărul de telefon 0733 331 324 – Ramona Filip.

Taxa de participare la Atelierul de dezvoltare personală prin desen de mandale este este de 14 RON, iar la Atelierul „Universul picturii” este de 12 RON și se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1712988130.8776 s